Türk sanat müziğinin güçlü seslerinden Muazzez Abacı ile Türk halk müziğinin sevilen ismi Mustafa Keser, EXPO 2016 Antalya’da konser verdi.
EXP0 2016 Antalya’da düzenlenen yerli konserler serisinde bayramın son günü Türk sanat müziğinin duayen ismi Muazzez Abacı ile Türk halk müziğinin sevilen ismi Mustafa Keser, Turkcell Büyük Amfi Tiyatro’da sahne aldı. Sunuculuğunu Süper FM’in program yapımcılarından Duygu Özkan’ın yaptığı gecede, sahneye ilk olarak Mustafa Keser çıktı. Keser, konserine Zeki Müren’in “Bir Gönül Hikâyesi Anlatırdı Gözlerin” isimli şarkısıyla başladı.
Sevenlerini “Selamün Aleyküm” sözleriyle selamlayan Keser, herkesin bayramını kutladı. Şarkılarını sevenleriyle birlikte seslendirmek istediğini belirten Keser, şarkı sözlerini bilmeyenler içinse “İlk dizlerime dikkat edin. İkinciler hep birincinin tekrarı” diyerek tüyo verdi.
Konseri izleyen binlerce kişiyi türküleriyle coşturan Keser, esprileriyle de geceye renk kattı. Türk Müziğinin usta isimlerinden Abdullah Yüce’nin de taklidini yaparak onu anan Mustafa Keser, kendine has dansıyla da sevenlerini coşturdu. Keser, “Gözleri Fettan Güzel” başta olmak üzere sevilen birçok şarkıyı seslendirdi. Keser, kendisiyle özdeşleşen mendili ile çıktığı sahnede hem söyledi, hem oynadı.
Keser’in ardından ise sahneye Türk Sanat Müziği’nin sevilen ismi Muazzez Abacı çıktı. Münir Nurettin Selçuk’un unutulmaz bestesi “Dönülmez Akşamın Ufkundayız” ile konserine başlayan Abacı, sevenlerini selamlayarak şöyle konuştu;
“Bu feyzi siz verdiniz bana, güzel yüreğiniz, güzel duygularınızla. Bu güzel yaz akşamda sizlerle birlikte olmak benim için çok büyük mutluluk. Bayramınızı kutluyorum. Yarınlarınızın fevkalade güzel, mutlu, huzurlu geçmesini diliyorum” dedi.
Konserinde Türk sanat müziğinin en bilinen eserlerini seslendiren Muazzez Abacı, 1973’te çıkardığı ilk plakta yer alan “Duydum ki Unutmuşsun” isimli şarkıyı ve “Vurgun” isimli sevilen şarkısını da yine hayranlarıyla birlikte söyledi.