Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Aktütün köyünde askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Veli Demiryürek’in Osmaniye’deki baba evine ateş düştü.

Şehit olan Osmaniyeli Uzman Çavuş Veli Demiryürek’in Fakıuşağı Mahallesi Alper Akınoğlu Caddesi 45104 Sokak 26 nolu baba evine acı haberi Osmaniye Garnizon Komutanlığı’nda görevli askeri yetkililer verdi. Oğlunun şehit haberini alan baba Besat ve anne Adalet, acı haber üzerine fenalaşınca ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Evde bulunan kardeşi Raci de acı haber üzerine bir süre şoka girdi. Yere yığılan Raci Demiryürek, “Abi, nerdesin abi, kurban olayım çık gel abi” diye feryat etti. Askeri yetkililerin teselli etmeye çalıştığı Raci Demiryürek, “Allah’ım bu nasıl bir duygu, Abim gelsin, abim ne zaman geliyor” diyerek komutana sarıldı. Sağlık görevlilerin de müdahalesi ile ambulansa bindirilen kardeş Demiryürek de hastaneye kaldırıldı.

Haberin duyulması üzerine komşuları da Demiryürek ailesinin evine gelirken, şehidin baba evi Türk bayrakları ile donatıldı. Bu arada bir 112 Acil ambulansı da evin önünde nöbet bekledi.

Bugün yaşanan olayda Hakkâri’nin Şemdinli ilçesi Aktütün köyünde askeri aracın geçişi sırasında patlama meydana gelmiş ve saldırı sonucu ilk belirlemelere göre 4 asker şehit olurken 9 asker de yaralanmıştı.