31 Ocak Pazar gecesi yayınlanan çeyrek finalde O Ses Türkiye Canlı Yayın'da Yarı Final için Aziz Kiraz ve Onur Baytan karşı karşıya gelen Alpaslan Adsay yarı finale çıkmayı başardı. Ebru Gündeş'in yarışmacısı Onur Baytan'ın elendiği çeyrek finalde Alpaslan Adsay, Hadise'nin yarışmacısı Aziz Kiraz'la birlikte yarı finale çıkmayı başardı.

O Ses Türkiye çeyrek finalde Gökhan Hakan kardeşlerin takımından Alpaslan Adsay, Hadise takımından Aziz Kiraz ile Ebru Gündeş takımından Onur Baytan çapraz düello yaptı. Alpaslan Adsay - Yazımı Kışa Çevirdin, Aziz Kiraz Bir Ben Bir Allah Biliyor performansını sergilerken Onur Baytan ise Bülbül Kasidesi performansını sergiledi.

Her üç yarışmacının da büyük beğeni topladığı gecede Aziz Kiraz ve Alpaslan Adsaybir üst tura geçmeyi başardı. 

Alpaslan Adsay yarışma sonunda yaptığı açıklamada “Öncellikle buradaki herkese teşekkür sunuyorum. Ülkemin kuzeyine, doğusuna, batısına, güneyine sevgiler ve saygılar” diye konuştu.

O Ses Türkiye’de Alparslan Adsay, 30 Ock Cumartesi gecesi Nutza Buzalade ile karşılaşmış ve çeyrek finale kalan isim olmuştu. 

Alpaslan Adsay


 Alpaslan Adsay kimdir ?

O Ses Türkiye yarışmacılarından Alpaslan Adsay yarışmaya söz müziği Yıldız Tilbe’ye ait Anam parçasını seslendirerek dahil olmuştur. Jürilerden Ebru Gündeş, Murat Boz ve Hakan Gökhan Özoğuz’un dönmesini başaran Alpaslan Adsay yarışmaya Gökhan Özoğuz ile devam etme kararı vermiştir. Hayatını cankurtaran olarak sürdürdüğünü belirten Alpaslan Adsay aslen Ağrı’lıdır.