Ünlü oyuncu ve yönetmen Türkan Şoray, "27. Ankara Uluslararası Film Festivali Ankaralı sanatseverlerin desteği ile bugünlere geldi ve Türk sinemasına yıllardır büyük hizmeti olduğunu düşünüyorum. Benim bu festivale manevi bir bağımlılığım da var" dedi.
Sinemanın Sultanı Türkan Şoray, 27. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde hayranlarıyla bir araya geldi. Ünlü sanatçıyı görmenin sevincini yaşayan Başkentliler, Türkan Şoray ile birlikte yönetmenliğini yaptığı ’Uzaklarda Arama’ filmini izleme şansı da yakaladı. Meslektaşlarının da film gösteriminde olmasına çok sevinen Şoray, hayranları ile birlikte filmi izledi.
Türkan Şoray ses mikrofonu ile İHA’nın mikrofonunu karıştırınca salonda neşeli anlar yaşandı. İHA’nın mikrofonunu eline alan Şoray, gülerek "İlk defa başıma böyle bir şey geliyor" dedi. Festivalde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Şoray şunları söyledi:
"27. Ankara Uluslararası Film Festivali Ankaralı sanatseverlerin desteği ile bugünlere geldi ve Türk sinemasına yıllardır büyük hizmeti olduğunu düşünüyorum. Benim bu festivale manevi bir bağımlılığım da var. Çünkü 3-4 kez bu festival kapsamında bu festivalin sahnelerinde oldum. Onur Ödülü’ne layık görüldüm, çok unutulmaz anılarım var bu festivalde. Uluslararası bir festival olması, her yıl biraz daha büyümesi ve etkinliğini artıyor olması beni gerçekten çok mutlu ediyor. Her zaman bu festivalin yanındayım. Bu festivalde olmaktan mutluluk duyacağım."
Film gösterimi sonrası Şoray, hayranları ile birlikte fotoğraf çektirdi.