Ünlü sanatçı Atilla Taş'a, Şubat 2015 tarihinde gerçekleşen köpek ölümleri nedeniyle şahsına hareket ettiği iddiasıyla İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından hakaret davası açılmıştı. İnegöl 2.Asliye Ceza Mahkemesi’nin açıkladığı sonuca göre Atilla Taş suçlu bulundu. 

 

"NE İNSANA SAYGINIZ VAR NE HAYVANA"



Atilla Taş Alinur Aktaş’a ithafen attığı twitte "Ne insana saygınız var, ne hayvana, ne doğaya. Lafa gelince Müslüman. Bu yaptığını caniler yapmaz" ve "Sen ne vicdansız biriymişsin başkan efendi. Bu köpekleri neden katlettin? Yazıklar olsun sana" gibi ağır cümleler kullanmıştı.

 

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise kamuoyunu bilgilendirme amaçlı bir açıklama yapmıştı. Açıklamasında; “2 sorumsuz çalışanımızın 3 seferde götürülmesi gereken hayvanların, ilgili personellerimizin kendi başlarına aldıkları inisiyatifle işi çabuklaştırma adına tek seferde sevk ettiğini, sevkiyat anında olumsuzluk olmaması, köpeklerin aracın kasasından atlamaması ve düşmemesi için aracın kasasına branda çekildiğini, personelimiz hayvanların araçta durumlarını kontrol etmeden olayın olduğu yerde hayvanları bıraktığını, Personellerimizin ihmalkârlığı, havanın karanlık olması ve personelimizin hayvanların son durumuna bakmadan hayvanları boşaltıp bölgeden uzaklaşmaları böyle talihsiz bir durumu ortaya çıkardığını” demişti.

 

Aktaş buna ek olarak “Hayvanların güvenliklerini sağlamak amacıyla kasaya çekilen brandanın kasayı havasız bırakması gibi gelişen olaylar sonucunda böyle bir olay ortaya çıkmıştır. Yaşanan gelişmeler incelenmesi neticesinde personellerimizin ihmalleri sonucu 84 adet köpeğin havasızlıktan öldüğünü tahmin etmekteyiz. Jandarma ekiplerinin olay yerinde yaptıkları incelemelerde, Çevre ve Orman Bakanlığından görevli veteriner hekimlerin ölen köpekler üzerinde yaptıkları kontrollerde ve yaşamına devam eden 16 köpeğin durumlarına bakıldığında olayın bir itlaf olmadığı, ihmaller sonucunda köpeklerin solunum yetersizliğinden dolayı öldükleri anlaşılmıştır” cümlelerini kullanmıştı.

 

Akabinde ise Belediye Başkanı Aktaş hayvan ölümleri hakkında şahsına hakaret içeren mesajlar atan Atilla Taş hakkında İnegöl 2.Asliye Ceza Mahkemesinde dava yoluna gitmişti.

 

Mahkeme sonucu 1 Aralık 2015 tarihinde sonuçlandı. Mahkemece verilen kararda Atilla Taş’ın suçu alenen işlemiş olduğuna kanaat getirilerek Türk Ceza Kanunu’nun 125/4 maddesi gereğince 1 yıl 2 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. Akabinde yapılan indirimler ile ünlü sanatçı A Taş’ın cezası 11 ay 20 gün olarak kesinleşti.

 

Ancak ünlü sanatçının mahkumiyetinin bulunmaması nedeniyle, verilen hapis cezasının ertelenmesine ve şayet bir yıl içerisinde aynı suçtan ceza alırsa 11 ay 20 günlük cezasının infaz edileceğine karar verdi.