ENDEMOL Shine Türkiye, “yarışmaların atası” kabul edilen ‘Big Brother’ın yerli versiyonu üzerinde aylardır çalışıyordu.

‘Big Brother Türkiye’ ile cumartesi akşamı nihayet tanıştık.

‘Big Brother’ birçok yarışmaya ilham verdiğinden, tanıdık formatlar gördük ekranda.

YARIŞMACILAR ÇOK ŞIMARIK

Yarışmacıların kameralarla dolu bir evde yaşamaları ‘Biri Bizi Gözetliyor’u, güç gerektiren yarışmalar ‘Survivor’ ve ‘Wipe Out’u, talimatlar veren gizemli ses de ‘Var mısın Yok musun?’un Hamdi Bey’ini hatırlattı izleyenlere...

Ancak 7/24 canlı gözetleme vaat eden yarışmanın galasının banttan yayınlanmasını açıkçası yadırgadım.

Yapımcı ve yayıncının en azından ilk hafta için kontrolü ele almak istemesini anlıyorum ama canlı yayının samimiyetinden ve heyecanından eser yoktu ilk bölümde.

30 bin kişi arasından seçildikleri belirtilen yarışmacıların yıllardır kamera önündeymişçesine rahat, hatta şımarıklığa kaçan tavırları da fazlasıyla rahatsız ediciydi. “Biz farklıyız, sıra dışıyız” tripleri ve kameraya oynama çabaları hiç sempatik değildi.

14 kardeşi olduğunu öğrendiğimiz Şırnaklı Sinan’ın “acıların çocuğu” halleri, böylesi yarışmalarda hep karşımıza çıkarılan bir durum olduğundan bam tellerini titretmedi.

ASUMAN YARIŞMAYA ISINAMAMIŞ

Evin dekorasyonu ve çekimler başarılı olsa da alelacele hazırlanmış gibi duran ve lunapark izlenimi veren oyun parkurunu beğenmedim. Öte yandan bu tarz programları başarıyla sunan Asuman Krause de gördüğüm kadarıyla yarışmanın içine henüz girememiş. Bir kere kıyafet tercihi faciaydı. Oyunlar arasında haber spikeri edasıyla yaptığı yorumlar da öyle.

Yarışmanın elle tutulur tek yanı oyunlar ama orada da yapay parkur, gereksiz müzik bindirmeleri ve araya sokulan zoraki yorumlar heyecanı törpülüyor.

Sözün özü, sosyal medya sayesinde günümüzde “gözetleme” evlerinin zaten bir esprisi kalmamışken bu haliyle ‘Big Brother Türkiye’nin bir BBG etkisi yaratması ve 100 günlük macerayı tamamlaması zor görünüyor.

Tüm Kişiler’de 2.47 izlenme oranıyla gelen 19’unculuk, AB Grubu’nda 2.51 izlenme oranıyla elde edilen 14’üncülük de bunu açıkça ortaya koyuyor.