‘Big Brother Türkiye'de eleme heyecanı 19 Aralık Cumartesi akşamı yayınlanan bölümle devam etti. Big Brother'da Haftanın Finali’nde eleme listesine giren isimler bu kez; Gökçen, Oktay, İdil ve Yasin oldu. 
 
İzleyicilerden en az oy alan 4 yarışmacıdan (Gökçen, Oktay, İdil ve Yasin) biri, ‘Big Brother Türkiye’ evine veda edecekti. Peki kim elendi?
 
Yapımcılığını Endemol Shine Türkiye’nin üstlendiği, hafta içi her gün gündüz ve gece kuşağında star’da ekrana gelen ‘Big Brother Türkiye’ evinde Cumartesi akşamı, 3. haftanın eleme heyecanı yaşandı. Hafta içinde, ‘Big Brother Türkiye’ ev halkının yaptığı oylama sonucunda 3. haftanın eleme listesi oluşmuştu. Evden gitmesi en çok istenen isim, geçen hafta olduğu gibi yine Gökçen’di ancak durum istenildiği gibi olmadı. Ev halkının 7 oy verdiği Gökçen’den sonra eleme listesine Oktay ve İdil’in isimleri yazıldı. Seda ve Yasin 3’er oy alınca Big Brother, eleme listesine girecek dördüncü ismi belirleme görevini, evin lideri Funda’ya verdi. Seda ile yakın arkadaş olan Funda, tercihini Yasin’den yana kullandı. 
 
Böylece, ‘Big Brother Türkiye’ evinin 3. hafta eleme listesi Gökçen, Oktay, İdil ve Yasin’den oluştu. Cumartesi akşamı, bu dört yarışmacıdan biri ‘Big Brother Türkiye’ evine ve aynı zamanda 1 milyon liralık rekor ödüle veda edecekti. 

Asuman Krause SMS Sonucunu açıkladı ve Yasin'in Big Brother'a veda ettiğini açıkladı. Big Brother'da 19 Aralık Cumartesi gecesi elenen isim Yasin oldu...


 
YASİN KİMDİR?
 
Ailesine çok bağlı bir Anadolu erkeği olan Yasin, basketbol oynuyor, fitness yapıyor, belgesel izliyor. Kedi, köpek ve sürüngenleri çok seven bir hayvansever ama köpek balıklarından da çok korkuyor. Hayallerinin peşinden koşmak için İstanbul’a gelen Yasin; hiçbir tanıdığı yokken bazı dizilerde oyuncu olarak yer almayı başarmış. Bakımlı olmayı ve kıyafetlerine özen göstermeyi seviyor. Strateji oyunlarında kendine çok güveniyor. Yasin Big Brother Türkiye’den 1 milyon lirayı kazanıp, bir şirket kurarak işsiz insanlara iş imkânı sağlamak istiyor.
 
OKTAY KİMDİR?
 
Oktay ailesini çok erken yaşta kaybetmiş. 3 yaşında annesinin, 16 yaşında babasının vefatı ile hayat mücadelesi başlamış. Hayatında spor ve sağlıklı yaşam her şeyden önce geliyor. Hatta bu yüzden çok sevdiği karısıyla bile boşanıp, tekrar evlenmiş. Milli sporcu olan Oktay’ın buz hokeyi hocalığı yaptığı bir spor merkezi var. Birçok madalyası olan Oktay aynı zamanda Türkiye vücut geliştirme ikincisi. Kendinden küçüklerin ona saygısızlık yapmasına asla tahammülü yok. Oktay Big Brother Türkiye’den oğlunun kahramanı olarak ayrılmak istiyor.
 
İDİL KİMDİR?
 
Sevdiklerini kimseyle paylaşamayacak kadar kıskanç biri olduğunun altını çizen İdil, “Big Brother Türkiye’ye dost kazanmaya değil, birinci olmaya geldim.” diyecek kadar iddialı. Kıyafetlerini özenle seçip, tarzı konusunda asla eleştiri kabul etmiyor. Ruj sürmeden dışarı çıktığında kendisini bakımsız hissediyor. Aklına gelen her şeyi dobra dobra söylemeyi seven İdil, sözünün kesilmesine tahammül edemiyor ve “Tarzım her zaman kıskançlık yaratır.” diyor. Tenis oynamayı, rüzgâr sörfü yapmayı seviyor. Platonik aşık olmaktan çok korkuyor ama ilgi odağı olmaya bayılıyor. İdil Big Brother Türkiye’den 1milyon lirayı kazanıp ailesiyle paylaşmak istiyor.
 
GÖKÇEN KİMDİR?
 
Aslen Çerkez olan Gökçen, özellikle Çerkez mutfağı konusunda oldukça iddialı. Bakımlı olmayı seviyor. “Big Brother Türkiye evine sarışınların ne kadar zeki olduğunu ispatlamaya geliyorum.” diyor. Çevresi tarafından “tatlı cadı” olarak anılan Gökçen, herkesle iyi iletişim kurmak konusunda da kendisine oldukça güveniyor. Haftanın büyük bir bölümünü spor yapmakla geçiren Gökçen, fitness, ekstrem sporlar ve yamaç paraşütüyle ilgileniyor. Kondüsyonuyla erkekleri bile zorlayacağı iddiasında. Big Brother Türkiye’den 1milyon lirayı kazanıp kendisine spor salonu açmak istiyor.