Türk kökenli Alman oyuncu, Fatih Akın'ın 'Im Juli' ile tanıdığımız Birol Ünel evsiz olduğu için sokaklarda yaşadığı iddia edildi. Türk sinemaseverlerin bir çok filmden yakinen tanıdığı Birol Ünel kimdir? Birol Ünel hangi filmlerde rol aldı? İşte ünlü aktör Birol Ünel hakkındaki tüm detaylar bu haberimizde sizleri bekliyor...

Muhabirlere ilk olarak anahtarını kaybettiği için evine giremediğini belirten Birol Ünel, yaptığı açıklamaların kısa sürede gerçeği yansıtmadığı ve kirasını ödeyemediği için sokakta yaşadığı ortaya çıktı. Alkol sorunu olduğu da bilinen Ünel Alman Bild gazetesine yaptığı açıklamada, sokaklarda yaşamanın bir zavallılık olduğunu ifade etti.

53 yaşındaki oyuncu artık alkolü bir hayli azalttığını ifade ederken günde en fazla 4 -5 bira içtiğini söyledi.



BİROL ÜNEL KİMDİR?

1961 Mersin doğumlu olan Birol Ünel 1968 yılında Almanya’ya göç eden bir ailenin çocuğudur. Almanya’nın Bremen kentinde büyüyen Birol Ünel temel eğitiminden sonra parke döşemecisi olarak çıraklık eğitimi aldı. Daha sonra Hannover’e giderek Tiyatro ve Müzik Yüksek Okulu’na yazıldı. 1987 yılında Yolcu “Der Passagier” filmiyle sinemaya adım ve 1992 yılında Berlin Tiyatrosunda “Caligula” oyununda yer aldı.

Birol Ünel 1994 yılında Berlin Rosa Luxemburg Platz’da tekrar “Die Nibelungen – Born Bad“ oyununda sahneye çıktı. 2000 yılında Fatih Akın’ın yönettiği “Im Juli” filminde sinema dünyasında tanınmaya başladı.