Elif Şafak biseksüelim dedi sosyal medya patladı. Hangi Ünlüler biseksüeldir? Bisesküelin tarifi nedir nasıldır biseksüel olduğunu açıklayan başka ünlüler de var mıdır? Biseksüellik nasıl anlaşılır? Detaylar haberimizde.

Biseksüellik Nedir?

Kendini algılama [ing. self-perception] biseksüel kimliğin anahtarıdır. Pekçok kimse her iki cinsiyetten kişilerle cinsel etkinlik içine girer, ancak kendilerini biseksüel olarak tanımlamaz. Benzer şekilde, bazı diğer insanlar da yanlızca bir cinsiyet ile cinsel ilişkiye girerler veya hiç cinsel ilişkiye girmezler, ancak yine de kendilerini biseksüel olarak tanımlarlar. Bir kimsenin biseksüel olup olmadığını saptamaya yarayacak bir davranışsal “test” yoktur.

Ünlü yazar Elif Şafak: Biseksüelim

Ünlü yazar Elif Şafak'tan şaşırtan bir itiraf geldi, Şafak biseksüel olduğunu açıkladı.

Şafak şöyle konuştu: Tabi ki yazarlar olarak bir her zaman hikayeler kovalarız, ancak aynı zamanda suskunluklar hakkında konuşamadığımız şeyler; siyasi, kültürel tabular ve kendi sessizliğmiz suskunluğumuzla da ilgiliyizdir. Ben her zaman azınlık hakları konusunu yüksek sesle açıktan konuşan ve üzerinde etraflıca yazan biri oldum, kadın hakları LGBT hakları. Fakat bu konuşma hakkında düşünceler içinde iken, arkasından gelecek karalanmaktan, alay, nefret ve stigma konusu olmaktan çok korktuğum için hiçbir zaman kendimin biseksüel olduğumu kamuya açık alanda konuşma cesaretini göstermediğimin farkına vardım. Fakat birisi hiç kimse durumun karmaşıklığı nedeniyle sessiz kalmamalıdır.