11 Oscar ile "En Fazla Oscar Kazanan Filmler" listesinde ilk sırayı paylaşan 3 film hangileridir? Ben-Hur, Titanik, Yüzüklerin Efendisi Kralın Dönüşü, Yıldız Savaşları Yeni Bir Umut hangisi en çok ödül kazanan 3 filmden biri değildir?

1. Yüzüklerin Efendisi, Kralın Dönüşü (The Lord of the Rings: The Return of the King) 2003 – IMDB 8,9 – 11 Oscar

Serinin üçünü filminde Frodo ve Sam Mordora yaklaşmaktadır. Yüzük yok edilmelidir. Orta Dünya’nın kaderi belirlenmek üzeredir. Film 11 dalda Oscar ödülü kazanmıştır.

2. Ben-Hur, 1959 – IMDb: 8,1 – 11 Oscar

1.yüzyılın başında Kudüs’te yaşayan zengin bir tüccar olan Prens Judah Ben-Hur, eski arkadaşı Messala’nın geri dönmesine çok sevinir. Ama bir süre sonra siyasi görüşlerindeki ayrılıklar onları ayırır. Kutlamalar sırasında Judah’ın çatısından uçan bir kiremit valiyi yaralar. Messala bunun onların suçu olmadığını bile bile Ben-Huru kürek mahkumu yapar, annesi ve kızkardeşini hapise attırır. Ama Judah geri dönüp intikam almaya yemin etmiştir.Sinema tarihinin önemli filmlerinden biri olan Ben-Hur’u William Wyler yönetmişti. Film, 1960 yılında En İyi Film, En iyi Yönetmen, En İyi Aktör (Charlton Heston) dahil tam 11 Oscar ödülü aldı.

3. Titanic, 1997 – IMDB 7,7 – 11 Oscar

15 Nisan 1912 de batan Titanic’te yaşadıklarını 84 yıl geçtikten sonra anlatan Rose DeWitt Bukater, hikayesine annesi ile gemiye binişinden başlar. Yanlarında Rose’un nişanlısı Caledon Hockley de vardır. Bu esnada, avare bir sanatçı olan Jack ve en iyi arkadaşı Fabrizio da bir oyunda Titanic için üçüncü sınıf bilet kazanmışlardır. Farklı sınıflara ait Rose ve Jack birbirlerine aşık olurlar. 200 milyon dolarlık bütçe ile o tarihlerin en pahalı filmi olan Titanic, 1998 yılında Yönetmeni James Cameron’a En İyi Yönetmen ödülü kazandırmıştı. Film o yıl toplamda 11 Oscar aldı. Rose rolündeki Kate Winslet En İyi Aktris Oscar adayı , Leonardo Di Caprio ise Golden Globe’da En İyi Aktör adayı olduysa da kazanamadılar.

4. Batı Yakasının Hikayesi (West Side Story) 1961 – IMDB 7,6 – 10 Oscar

Romeo ve Juliet’in modern versiyonu olan filmde düşman iki ailenin yerini New York şehrinde birbiriyle savaşan çeteler almıştı. Fakat iki ayrı taraftan bir kız (Maria) ve genç (Tony) aşık olunca hiçbir şey onları durduramayacaktır. Maria rolü ilk önce Audrey Hepburn’e önerilmişti. Kabul edemeyince rolü oynayan Natalie Wood oldu. Tony için de Elvis Presley düşünülmüştü. Kazandığı 10 Oscar ödülü ile bu film, 1958 yapımı Gigi’nin başarısını da aşarak, bütün zamanların en çok Oscar alan müzikali oldu.

5. Son İmparator (The Last Emperor) 1987 – IMDb: 7,8 – 9 Oscar

Sadece 2 yaşında iken İmparator olan Pu Yi, Çin’in son imparatorudur. Yasak şehirde doğmuştur. 500 milyon kişiye hükmedecektir. Ancak olaylar çok farklı bir yöne gidecektir. Filmde O’nun gözünden 60 yıllık bir dönem anlatılmaktadır. Bernardo Bertolucci’nin yönettiği filmde 20 bine yakın kişi rol almıştır. Kraliçe Elizabeth film çekimi sırasında Beijingde olmasına rağmen, çekimler sebebiyle Yasak Şehre girememişti. Bu görkemli film, Bertolucci’nin Oryantal Üçlemesinin ilk filmiydi. Daha sonra Çölde Çay ve Küçük Buda ile üçlemeyi tamamladı.

6. İngiliz Hasta (The English Patient) 1996 – IMDB 7,4 – 9 Oscar

Efsane Yönetmen Anthony Minghella ve Juliette Binoche, Ralph Fiennes, Colin Firth, Willem Dafoe gibi oyuncuları bir araya getiren film 9 Oscar almıştı. 1965 yapımı Doktor Jivago’dan beri Holywood bu tür bir epik duygusal film görmemişti. Filmde Sahra çölünün bazı bölgelerinin haritasını çıkarmak üzere bölgede bulunan Almays’ın uçak kazası geçirmesi ve Hanna adlı hemşire ile karşılaşması anlatılıyor. Bir mansatırda kalmaya başlayan Almays yavaş yavaş geçmişini hatırlamaya başlayacaktır.

7. Gigi 1958 – IMDb: 6,9 – 9 Oscar

Paris sosyetesi, zengin bir playboy ve genç bir kız. Zengin aileden gelen Gaston, Gigi’yi zarif bir kadına dönüştürmeye çalışacaktır. Müzikal romantik komedi türündeki filmi Vincente Minelli yönetti. Sindrella hikayesi olan Gigi’de başrolü Leslie Caron üstlenmişti. Film En İyi Yönetmen, En İyi Film, En İyi Senaryo gibi 9 dalda Oscar aldı.