Müzisyen Değer Deniz’i 5 Mayıs 2015’te İstanbul Beyoğlu’ndaki evinde tecavüz ederek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık C.M. (17) hakkında karar davanın 5. celsesinde çıktı. İstanbul 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık C.M. ve avukatı hazır bulundu. Duruşmaya ayrıca Değer Deniz’in annesi, kardeşleri ve çok sayıda izleyici katıldı. Duruşmada söz alan Deniz ailesinin avukatı Hülya Gülbahar, işlenen suçlardan ölenden kaynaklanan bir tahrik bulunmadığı için bu yönde indirim uygulanmamasını istedi. Avukat Gülbahar, sanığın toplum ve özellikle kadınlar için yarattığı tehlikeyi göz önüne alarak en üst sınırdan ceza verilmesini talep etti.
Avukatı ‘Savunamam’ dedi

Sanık C.M.’nin avukatı Altan Akbaş ise olayın kendisine ilk ulaştığında farklı bir şekilde anlatıldığını belirterek, “Daha sonra iddia makamı ve mahkemenin araştırmaları sonucu elde edilen deliller değerlendirildiğinde bu aşamada olayın işlenişi ve oluşuna yönelik bir savunma geliştirmemizin mümkün olmadığı kanaatindeyiz” dedi. Avukat Akbaş, “Suçlardan dolayı verilecek cezayı mahkemenin takdirine bırakıyoruz” dedi. 

Son sözü sorulan sanık C.M. ise “Hiçbir şey demiyorum. Diyeceğim bir şey yok” dedi. Alınan beyanların ardından davayı karara bağlayan mahkeme heyeti sanık C.M.’ye ‘cinsel saldırı’ suçundan 18 yıl hapis cezası verdi. Ancak sanığın olay tarihinde yaşının 18’den küçük olduğunu belirten mahkeme bu cezayı 12 yıla indirdi. 

‘Soğukkanlı davranış’

‘Nitelikli yağma’ suçundan da 13 yıl 6 ay hapis cezası alan sanığın bu cezası da yaş sebebiyle 9 yıl’a indirildi. Sanığın Değer Deniz’i ‘nitelikli yağma’ ve ‘cinsel saldırı’ suçlarını gizlemek amacıyla öldürdüğünü belirten mahkeme bu suçtan ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi. Ancak ceza sanığın olay tarihinde 18 yaşından küçük olması sebebiyle 24 yıla düştü.

Sanığın, mahkeme heyetini yanıltıcı davranışlarını, bir defada birden fazla suçu birlikte işlemesini ve eylemler sırasındaki soğukkanlı davranışlarını göz önüne alan mahkeme herhangi bir indirim uygulamadı.

‘Dava istediğimiz gibi sonuçlandı’

Karardan memnun kaldıklarını belirten Değer Deniz’in kardeşi Orhan Deniz, “Tabii ki verilen ceza hiçbir şekilde yetmiyor ama olsun. En azından istediğimiz bir iki detayı da aldık. En önemlisi burada güzel bir dayanışma yaşadık hep beraber. Bu daha bir başlangıç. Kadın dayanışması, en önemlisi insan dayanışması içerisindeyiz. Bu dava çok önemliydi. İstediğimiz gibi sonuçlandı. İyi hal indirimden yararlanamadı, ilk hedefimiz buydu. Onun içinde yargıçlara teşekkür ediyoruz” dedi.