Ekranların en komik kadın oyuncularından biri olan Büşra Pekin bu kez izleyicileri ağlatacak bir rolle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Zor bir hayat yaşayan ve birkaç sene önce hayatını kaybeden arabesk şarkıcısı Dilber Ay’ın hayatını canlandıracak olan oyuncu yeni rolü için tam dokuz kilo aldı.

Büşra Pekin ekranlara ilk çıkmaya başladığında balık eti haliyle biliniyordu. Ancak Pekin azmetti ve zaman içinde 15 kilo vererek incecik bir kadına dönüştü. Bunca kiloyu büyük bir azimle veren Pekin şimdi de yeni rolü için verdiği kilonun yarısından fazlasını geri aldı.

İki yıl önce hayatını kaybeden arabesk şarkıcısı Dilber Ay’ın hayatını canlandıracak olan Pekin yeni rolü için tam dokuz kilo aldı. Bugüne kadar her rolüyle izleyicileri güldüren Büşra Pekin bu kez izleyicileri ağlatmaya hazırlanıyor.

Yapımcılığını Fikri Harika yapım ile Aytaç Medya’nın yaptığı senaryosunu Kamuran Süner ile Nalan Merter Savaş’ın yazdığı Dilber Ay isimli filmin yönetmeni Ketche adıyla bilinen Hakan Kırkavaç. Filmin müzik direktörlüğünü İskender Paydaş, görüntü yönetmenliğini ise Jean Paul Seresin yapıyor.

Filmde son derece acıklı bir hayat hikayesi olan Dilber Ay’ı ise Büşra Pekin canlandırıyor. Büşra Pekin bu rol uğruna zorlukla verdiği kiloların önemli bir kısmını geri aldı. Pekin ayrıca rolüne hazırlanmak için Dilber Ay’ın videolarını seyretti. Oyuncuya özel bir makyaj da yapıldı.

Filmde, Dilber Ay’ın çocukluğunu O Ses Türkiye yarışmasında yarışan Zeliha Kendirci canlandırırken oyuncu kadrosunda Nursel Köse ve Tuncer Salman gibi ünlü isimler de yer alıyor.

Dilber Ay kimdir?

Kureyşan aşiretine mensup olan Ay, 1 Ocak 1956’da Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesinde Yörük ve Kürt bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Kahramanmaraş ilinde ilkokul 3. sınıfa kadar okudu. Ailesi ile birlikte Kahramanmaraş’tan önce Ankara’ya, oradan da Bolu-Düzce taraflarına göç ederek yerleşti. Düzce’de okula devam edemeyip 13 yaşında iken yaşlı bir adamla evlendirildi. Evlenmeden önce katıldığı bir ses yarışmasında birinci oldu. İki çocuk annesi olduktan bir müddet sonra evlendiği kişiden ayrıldı. İkinci evliliğini kendisinden 15 yaş küçük bir adamla yaptı. 24 albüm yayınlayan sanatçı Almanya’da iki kez hapis yattı. Dilber Ay, 63 yaşındayken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.