DİZİ VE SİNEMALARIN GİZLİ KAHRAMANI MERVE KEŞÇİ
Makyaj sanatçıları çoğumuzun izlediği dizilerin, filmlerin ve kliplerin gizli kahramanlarıdır. Yağmur altında, güneş sıcağında oyuncuların yüzleri daha güzel gözüksün diye uğraşan, gerektiğinde dövüş makyajından, plastik makyaja kadar her şeyi ile ilgilenen, setlerin olmazsa olmazlarıdır.

NİHAN İNAL

Geçtiğimiz yıl 2015 Fashion Tv ödül gecesinde ‘Makyaj Sanatçısı’ ödülünü alan gizli kahramanlardan Merve Keşci ile MEDYAMOLA olarak dizi, sinema ve klip makyajı üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.
DİZİ VE SİNEMALARIN GİZLİ KAHRAMANI

Makyaj sanatçıları çoğumuzun izlediği dizilerin, filmlerin ve kliplerin gizli kahramanlarıdır. Yağmur altında, güneş sıcağında oyuncuların yüzleri daha güzel gözüksün diye uğraşan, gerektiğinde dövüş makyajından, plastik makyaja kadar her şeyi ile ilgilenen, setlerin olmazsa olmazlarıdır.

NİHAN İNAL

Geçtiğimiz yıl 2015 Fashion Tv ödül gecesinde ‘Makyaj Sanatçısı’ ödülünü alan gizli kahramanlardan Merve Keşci ile MEDYAMOLA olarak dizi, sinema ve klip makyajı üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.
Mustafa Ceceli, İdo Tatlıses, Asuman Dabak, Almeda , Wilma Elles , Ceren Elroman , Nil Karataş , Merve Sevi, İclal Aydın, Yeşim Salkım, Serenay Aktaş, İnci Türkay, Emre Kaya, Fettah Can gibi çok sayıda oyuncu ve sanatçının dizi, sinema ve kliplerinde, Figüran, Ağlayan Gitar, Mavi Gece gibi sinema filmlerinde, Kocamın Ailesi dizisinde ve çok sayıda defile kataloğ çalışmasında ‘Makyaj Sanatçısı’ Keşçi…
30 Ağustos 1988 doğumlu Keşci, anne ve babasının 3 çocuğundan en büyüğü, bir kız, bir de erkek kardeşi olan Keşci işine olduğu kadar ailesine de düşkün. 8 yıldır ekranlarda gördüğümüz dizi ve filmlerin oyuncularının makyajlarını yapan Keşci, kendisini bize güçlü karakteri ile tanıtıyor.

Keşci, ulusal kanallara çalışmaya Atv den başlamış. Işığı, gölgeyi kontrastı, ekran makyajını da orada öğrenmiş. Ekran makyajının iyi bilinmesinin kendisine avantaj olarak döndüğünü bu sayede oyuncu ve sanatçı makyajlarında hakimiyerini çok iyi sağladığını dile getiriyor.

Piyasaya girmek şans, kalmak başarı
Keşci, dizi, sinema piyasasında set çalışanı olmanın şans, devam etmenin ve kalmanın başarı olduğunu söylüyor. Kendisinin uzun yıllardır çalışıyor olmasının sebebini ise tüm konuya hakim olmasına ve yeteneği ile tecrubesini birleştirmesine bağlıyor.

Ferdi Kurtuldu’ya kadın makyajı yaptım
Keşci, setlerde erkek oyunculara da genç olanı yaşlandırmak, saçı olanı kel yapmak, erkeği kadın kılığına sokmak gibi bazı uygulamaların yapıldığını anlattı. Öyleki, Nisan ayında vizyona giren Figüran filminde rol gereği kadın kılığına girmesi gereken Ferdi Kurtuldu’ya da 1 saate yakın bir süre de kadın makyajı yapmış.

Teknik bilgi olmadan makyaj olmaz
Keşci, teknik bilgi olmadan makyaj yapılamayacağını söylüyor ve ekliyor; ‘Her kurs bitiren artık makyözüm diyor. İyi bir makyaj sanatçısı olmak için tecrübe ve emek harcamak şart. Anatomi ve uygulama ancak pratik yaparak gelişiyor.
Bize makyaj uygulamalarını içtenlikle anlatan Keşci, plastik makyajın yanı sıra efekt makyaj, morluk, kan, kesme, yara bere makyajlarının çok eğlenceli makyaj türleri olduğunu söylüyor.

Beyaz perde hatayı kabul etmez
Makyaj konusunda dizi ve sinemanın farklı olduğunu vurgulayan Keşci, diziye nazaran beyaz perdenin hatayı asla kabul etmeyeceğinin altını çiziyor.

KUTU: İdo Tatlıses adam gibi adam
Makyaj yaptığı sanatçı ve oyuncuları kısaca anlatmasını istediğimiz Keşci, tüm samimiyeti ile hissettiklerini anlattı.
İdo Tatlıses, çok esprili, sevecen ve saygılı bir sanatçı. Çok iyi aile terbiyesi almış. Kişiliği de sesi kadar güzel, adam gibi adam.
Emre Altuğ, sevgi dolu, pozitif, eğlenceli, samimi.
İnci Türkay, anne gibi sevdiriyor kendisini, onun sıcaklığı bambaşka.
Asuman Dabak, kendiyle çok barışık, neşe dolu, çok keyifli bir kadın.
Serenay Aktaş, çocuk ruhlu eğlenceli, sevgi pıtırcığı

KUTU: Sette makyajın sırları
Önce yüz bazı sürülür, hatlar çizilir ve gölge işlemi tamamlanır. Göz makyajı yapılır, allık ve ruj ile bitirilir. Göz makyajı yapılırken yüze dokunmadan çalışılır. Yüz bazı cildi fondotenden korur . Ayrıca kalıcılığını arttırır. Birde fix ile sabitlerseniz makyaj daha kalıcı olacaktır. Dudak için ise rujun üzerine pudra ve tekrar ruj sürerseniz kalıcılığını arttırırsınız.

KUTU: Makyaj hileleri
Yaş ilerledikçe yüzde degişiklikler can sıkıcı olabilir ama panik yok bikaç makyaj hilesi ile hersey kontrol atında bunlar nelermiş buyrun size güzel tiyolar
-Cildinizi genç tutmak istiyorsanız asla makyajla yatmayın.
-En temeli cildinizi koruma altına almak için cilt temizlenmeli pahalı tonikler yerine doğal gülsuyunu öneriyorum ve ardından nemlendirmelisiniz.
- Gıdı bölgesinde sarkma sorunu veya sivri çene, geniş alın, kemikli burun ve elmacık kemikleri belirgin olmaması gibi durumlarda iki adet fondöten kullanarak ışık gölge tekniği ile bunu kamufle etmek mümkündür.
- Birincisi; cildinizden 1 ton açık veya 1 ton koyu ikincisi de uyguladığınız fondötenin renginden 1 ton koyu ve mat bir fondöten ile gölgelendirmek olacak.
-Yalnız hiçbir şey, toz ürünler kadar cildinizi yaşlı göstermez. Su bazlı, jeller ve likit ürünleri tercih edin.
-Daha yaşlı gözüken bir cilt istemiyorsanız pudra kullanmaktan vazgeçin. Şeffaf ve ışığı yansıtan pudraları tercih edin.
-30'lu yaşlardan sonra cilt yavaş yavaş ışıltısını kaybetmeye başlar. Biraz hıghlıter yardımıyla bu ışıltıyı geri kazandırabilirsiniz.
-Göz makyajınızı yapmadan önce bir astar kullanın. Özellikle göz kapaklarınızda ufak kırışıklıklar varsa bu adımı atlamayın.