İnternetin gelişmesi sayesinde artık ev hanımları yapmış oldukları İğne oyaları için daha fazla model bulabiliyorlar. Özellikle iğne oyası için kurulmuş olan forum ve siteleri ziyaret ederek siz de birçok kişinin yaptığı iğne oyası modellerine kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Üstelik arşivi geniş olan siteleri tercih ettiğinizde aynı modelleri yapmak yerine farklı modelleri yapabileceksiniz. Yapmış olduğunuz iğne oyalarını ise hem dantellerde hem de havlu kenarlarında rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.

İğne oyaları farklı yerlerde kullanılmak için üretilebilir. İğne oyalarını ne için yapıyorsanız siz de ona uygun olan iğne oyası örneklerini internette bulabilirsiniz. İnternet sayesinde 7/24 arama yapabilir ve güncel arşivlere göz atarak iğne oyası modellerini bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Ayrıca Oya örnekleri için yapmış olduğunu incelemeler sonucunda beğendiğiniz örnekleri kendi arşivinize de ekleyebilirsiniz. İnternette sizlere sunulan kimi iğne oyası modelleri müdahaleye açık modellerden oluşmaktadır. Bu modeller üzerinde yer alan kimi motifleri çıkartabilir ve kendi motiflerinizi ekleyebilirsiniz. Ayrıca bu modellerin renkleri üzerinde de oynama yapabilirsiniz. Bu sayede kendiniz için en uygun iğne oyalarını yapmış olacaksınız.

Yıllardır iğne oyasının en zor yapılan örneklerden bir tanesi olduğu söylenir. Aslında bu doğru da olabilir. Ancak günümüzde artık internet sayesinde siz de iğne oyalarını zorlanmadan yapabilirsiniz. Ancak bunun için ilk olarak kolay iğne oyalarını yapmanız gerekiyor. Bu iğne oyalarını yapmaya başladığınızda zamanla eliniz alışacak ve en zor iğne oyası modellerini kolay bir şekilde yapmaya başlayacaksınız. İğne oyası yaparken siz de ilk olarak kolay örnekleri bulmayı denemelisiniz. Eğer kolay iğne oyası modelleri arıyorsanız bunun için sitemize bakmalısınız.
İğne oyası dışında dilerseniz lif de yapabilirsiniz. Lifler iğne oyalarına göre daha kolay yapıldığından internet sitelerinde çok sayıda Lif modelleri bulabilirsiniz. Özellikle sitemizdeki arşivlerde birbirinden farklı lif modellerini bulmanız mümkün. Bu lif modelleri arasından kendi zevkinize uygun olanlarını seçerek yapmaya başlayabilirsiniz. Siz de iğne oyası ya da lif yapacağınız zaman elinizin altında geniş bir model arşivi olsun isterseniz sitemizi ziyaret etmeyi unutmamalısınız.