Başrol oyuncusu Timuçin Esen'in yanı sıra Ayça Bingöl, Turgut Tunçalp, Taner Ölmez, Şahin Kendirci'nin de rol aldığı Baba lakaplı Müslüm Gürses'in hayatının anlatıldığı Müslüm filmi ile ilgili ayrıntılı bilgiler haberimizde.

Kiminizin aylardır heyecanla beklediği Müslüm filmi, adından da belli olduğu üzere Müslüm Gürses’in gerçek hayat hikayesini konu alıyor.

Çocukluğundan başlayıp, adını duyurup efsane olduğu günlere kadar her şeye filmde tanık oluyoruz. Müslüm Gürses’i Timuçin Esen, Muhterem Nur’u ise Zerrin Tekindor canlandırıyor. Bu iki başrol karakterin yanında da ayrıca birçok cevher var... Filmde gösterilen özen ve emek, her sahnede belli oluyor.

Müslüm Gürses hayranı olmasanız bile...

Müslüm filminin kalbimi hem kuruttuğunu hem de ısıttığını söyleyebilirim size. Müslüm Gürses’in neler yaşayıp da Müslüm Baba olduğunu gördüğünüzde “Ne hayat be!”demekten ve iç çekmekten başka bir şey yapamayacak hale geleceksiniz.

Kendi adıma konuşursam, Müslüm Gürses’in şarkılarını ve sesini çok özel bulsam da, filmden önce hayranı değildim. Açıkçası yaşam hikayesine merak edip bakmamıştım.

Gala gibi gala

Galadaki herkesin, benim gibi Müslüm Gürses hayranı olup çıktığından adım gibi eminim.

Öyle kalabalık ve özenli bir galaydı ki... İçeriye adım attığımız anda bir tünele girip tavandan sarkan plaklar ve filmden karelerle çevrelendik. Daha ilk etapta bir zaman yolculuğuna gireceğimizin sinyalini aldık bu vesileyle. Tünelden çıktığımızda ise dönem gazinosunun önünde bulduk kendimizi.

Gazino kapısında neon ışıklarla koca bir Müslüm Gürses yazısı, yanımızda ise macuncu, pamuk helvacı ve köfte ekmekçi vardı... Gazino kapısını diğer yanında ise Müslüm Gürses’in aldığı ilk araba sergileniyordu. Girişteki ambiyans herkesi yıllar yıllar öncesindeki bir ana döndürdü.

Geceye Müslüm Gürses'in balmumu heykeli de eşlik etti

Salonlara inen binaya girdiğimizde Müslüm Gürses’in balmumu heykelini gördük. Ruhu zaten her daim bizlerle olan Müslüm Baba, fiziken de yanımızda gibiydi. Muhterem Nur heykelin yanına oturduğunda uzun süre gözlerini alamadı sevdiğinin üstünden. O gece herkesten çok Muhterem Nur'un gecesiydi zaten. Hala çok sevdiği kocasıyla, eski anılarını tekrar yaşadı...

Herkesin rolü çarpıcı

Ayça Bingöl, Erkan Can, Turgut Tunçalp, Taner Ölmez, Erkan Avcı ve Güven Kıraç gibi oyuncular, Müslüm Gürses’in hayatında yer etmiş karakterleri canlandırıyor. Şahin'e ayrı bir parantez açmak gerekiyor: Şahin Kendirici'ye...

Bu ismi duymadıysanız bile O Ses Türkiye Çocuklar ve Yetenek Sizsiniz Türkiye’de denk gelmiş olmanız mümkün. Şahin, yanık sesi ve muhteşem oyunculuğuyla Müslüm Gürses’in çocukluğunu canlandırıyor.

Vizyonda

Filmi anlatarak büyüyü kaçırmak istemiyorum. Zaten tüm sinema salonlarında gösterimde. Müslüm Gürses hayranı olan ya da olmayan herkeste merak uyandıracağı da kesin.

Ama daha kesin olan bir şey var: Müslüm Gürses’e olan hayranlık ve sevginiz dörde beşe katlanacak! Kolay hayatlar içinde minnacık şeyleri dert ettiğimizi ve içinden çıkılmayacak dertler haline dönüştürdüğümüzü tokat gibi çarparak kendimize getirecek Müslüm Gürses'in hayatı.

Timuçin Esen'in kendi sesi

Filmin merkezinde tabii ki müzik var. Atlayamacağım detaylardan bir diğeri de buradan geliyor. Timuçin Esen filmdeki tüm şarkıları kendi seslendirmiş. Müslüm Gürses’in sesinin yerini tutamaz ama Timuçin Esen öyle güzel okumuş, öyle ruhunu katmş ki, bana hiç yabancılık çektirmedi.

Koşa koşa gidin

Çilesi bol bir hayat yaşamış ama yine de yaşama tutunmayı başarmış, kendi yolunu ilmik ilmik tek başına işlemiş koca bir efsane Müslüm Gürses...

Müslüm filminin gişe rekorları kırarak hepimizde bir farkındalık yaratacağına ve Müslüm Gürses için kalbinizde kocaman bir yer açacağına eminim. Filmi izlediğimden beri sürekli Müslüm Gürses dinliyorum mesela... Hani zaten derdik ya “Nasıl söylüyor şarkıyı, ne yaşamıştır kim bilir?” diye, hadi koşun alın biletlerinizi ve bundan sonra şarkılarını dinlerken kalbinizin ortasına cumhuriyet kuracak adamla yeniden tanışın!

Müslüm filminin yapımına katkıda bulunan herkese koca bir teşekkür benden. Uzun zamandır böyle şahane bir iş izlememiştim. Gişesi bol, hayranı çok olsun!