Kaşla göz arasında 6 sezonu geri bırakan, yaşayan TV efsanesi Game of Thrones'un yeni sezonunun başlamasına çok az bir süre kaldı. 9 aylık hasret sonlanıyor, patlamış mısırlarımız hazır! 
Ama maalesef artık neler olup biteceğine dair en ufak fikrimiz yok. Kitap uyarlaması olarak yola çıkan dizi, kitapların önüne geçti ve artık hikaye tamamen yapımcıların ve senaristlerin insiyatifine kaldı. Bu sezon yaşanacakları tahmin edebilmek için fragmanlar, haberler ve karakterler dışında pek bir kaynağımız olduğu söylenemez. 

Sezon itibariyle hikayeye katılan ya da uzun süredir ortalarda yokken geri dönen karakterleri derledik.

6. sezona dair spoiler içerir!

Ian McShane - Maribald
Usta oyuncunun yalnızca tek bir bölümde yer alacağı ve hayati bir role bürüneceği ifade edildi. Kendisi de "Öldüğü sanılan bir karakteri geri getireceğim" diyerek şaşırtıcı bir açıklamaya imza atmıştı. 

Resmi bir açıklama gelmese de bütün ibreler McShane'in kitaptaki Maribald karakteri olduğuna yöneliyor.

Max von Sydow - Üç Gözlü Karga
Yaşayan bir sinema efsanesi Max von Sydow, en son dördüncü sezon finalinde gördüğümüz Üç Gözlü Karga karakterine can verecek.

Pilou Asbæk - Euron Greyjoy
Danimarkalı aktör, Theon Greyjoy'un amcası olan Euron Greyjoy karakterini canlandıracak. Bu karakterin kitaplarda oldukça önemli bir noktada durduğunu hatırlatalım.

Sebastian Croft - Eddard Stark
Genç oyuncu, Flashback'lerde Eddard Stark'ın gençliğini canlandıracak.

GAME OF THRONES FOTO GALERİ

James Faulkner - Randyll Tarly
Faulkner, Samwell Tarly'nin sezonlar boyunca namını duyduğumuz babası Randyll Tarly'yi canlandıracak.

Melanie Liburd - Kızıl Rahibe
Genç aktris yeni sezonda Melisandre'den aşina olduğumuz Kızıl Rahibelik müessesesine yeni bir soluk kazandıracak.

Joe Naufahu - Khal
Khal Drogo sonrası Khallassar'ın başına geçen Khal karakterini Joe Naufahu'nun canlandıracağı söyleniyor. Khallassar 5. sezon finalinde Daenerys ve ejderhası Drogo'nun etrafını sarmıştı.

Yeni sezon, aynı zamanda uzun süredir gözükmeyip diziye geri dönen karakterlerin sezonu olacak gibi. İşte geri dönüş yapan karakterler şunlar:

Rickon Stark ve Osha
3. sezon sonunda kayıplara karışan ve bir daha dizide gözükmeyen ikilinin geri döneceği müjdelendi. Rickon Stark, yaşayan Stark'lardan biri olduğu için önemli bir hikaye kolu oluşturabilir.

GAME OF THRONES 6. SEZON FOTO GALERİ

Bran Stark
5. sezonda hiç gözükmeyen Bran Stark'ın hikayesi, 6. sezonda kaldığı yerden devam edecek gibi gözüküyor.

Myr'li Thoros
Myr'li Thoros 3. sezona çarpıcı bir giriş yapıp kayıplara karışmıştı. Neyse ki 6. sezonda onu tekrar göreceğiz.

Bryden Tully / Blackfish
3. sezondaki 'Kızıl Düğün'den paçayı kurtarmayı başaran ve o noktadan sonra bir daha gözükmeyen Blackfish'in akıbetini 6. sezonda öğreneceğiz.

Sandor Clegane
Tamam, heyecanlanmak yok. Kesin bir bilgi bulunmasa da, bütün ipuçları öldü sandığımız Sandor Clegane'in (Tazı) geri döneceğine işaret ediyor. Kitaplarda yer alan detaylardan yola çıkan teoriler, hikayenin gidişatı ve oyuncu Rory McCann'ın sette görülmesi bu ihtimali güçlendiriyor. Yani Sandor'un geri dönmesi ve Nemesis'i olan abisiyle (Her ne kadar artık zombi kıvamında olsa da, hoş kendisi de teknik olarak zombi sayılabilir) son bir kez daha karşılaşması mümkün!