Game of Thrones'un yıldızı Emilia Clarke çırılçıplak! Ama votka şart! Emilia Clarke kimdir? Dünyaca ünlü dizinin yıldızı, anlaşmaya "Soyunmak yok!" yazdırdı, kendi kuralını kendi bozdu.

'Game of Thrones' dizisinde 'Daenerys Targaryen' rolünü canlandıran Emilia Clarke, vücudunu sergilemekten kaçınmadığı tamamen çıplak çıktığı sahneleri ile adından sıkça söz ettirmişti.

Ünlü oyuncu, dizi anlaşmasına koydurduğu 'soyunma yok' koşulunu görmezden gelerek çektiği iddialı sahnelerle hayranlarını oldukça şaşırtmıştı.
Anlaşmada yer alan bu maddeyi çiğnemekten ötürü pişmanlık duymadığını belirten Clarke, "Bu sahneler Daenerys'in artan gücünü göstermek adına etkileyici. Çekim öncesi biraz votka içerek kendini ruhen hazırlıyorum. Ayrıca vücudumu daha güzel gösterecek bir ışık kullanılıyor" dedi.

Emilia Clarke kimdir?

Emilia Clarke (d. 26 Ekim 1986), İngiliz televizyon ve sinema oyuncusu. Home Box Office kanalında yayınlanan Game of Thrones (Taht Oyunları) dizisindeki "Daenerys Targaryen" karakteri ile tanınmaktadır.Emilia Clarke, İngiltere'nin Londra şehrinde doğdu ve Berkshire kontunda büyüdü. Babası bir tiyatroda ses mühendisi, annesi iş kadınıdır. Erkek kardeşi ise bir üniversitede politika okumaktadır. Clarke'ın oyunculuğa ilgisi, daha üç yaşındayken babasının çalıştığı tiyatrodaki Show Boat müzikalini izledikten sonra başladı. İlk olarak Oxford St. Edward Okulu, ardından Rye St.Antony Lisesini bitirdi. 2009 yılında Drama Centre London Üniversitesi'nden mezun oldu.

Oyunculuğa ilk başladığı yıllarda irili ufaklı birçok projede rol aldı. Televizyondaki ilk rolü ise 2010 yılında Türkiye'de de gösterime giren Dinozor Saldırısı (Triassic Attack) filmindeki "Savannah" karakteriyle olmuştur. Bu filmden sonra Screen International dergisi onu geleceğin İngiliz yıldızı "UK Stars Of Tomorrow" olarak değerlendirmiştir.
2010 yılında George R. R. Martin'in "A Song of Ice and Fire" kitabından uyarlanan Game of Thrones (Taht Oyunları) dizisinde Daenerys Targaryen rolüyle karşımıza çıkmıştır. Dizinin oyuncu seçmelerinde Tamzin Merchant'ın yedeği olarak kalmasına karşın açıklanmayan sebeplerden dolayı bu oyuncunun yerine rol almaya başlamıştır. Aldığı olumlu eleştiriler sayesinde dizinin ikinci sezonunda da bulunmaktadır. Clarke, Daenerys Targaryen rolüyle Ewwy ödüllerinde drama dalında 2011 En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (2011 EWwy Award for Best Supporting Actress) ödülüne layık görülmüştür.