Yeşilçam'ın Efsane Yönetmeni Ertem Eğilmez'in Oğlu Ferdi Eğilmez, 15 Yıl Önce Yapımcılığını Üstlendiği Kahpe Bizans Filminin Devamını Gani Müjde'nin Avşar Film ile Çekeceğini Dıuyunca Adeta Çıldırdı.

Ferdi Eğilmez dava açacağını açıklarken, filmin isim haklarının kendinde olduğunu belirtmiş ve "Hakları bizde olan filmi başka yapımcıya götürmen ahlaksızlık. Mahkemede hesaplaşacağız" demişti. Gani Müjde ise "Yakında çekime başlayacağım filmle ilgili 'Kahpe Bizans ismi bizimdir' diye dava açacak şaşkına not: 'Tapulu arazime gecekondu yaptırmam. Eser yapımcıya değil, sahibine aittir" diye konuşmuştu.

Ancak filmin yeni yapımcısı Şükrü Avşar, 10 Haziran'da Bulgaristan'ın Nu Boyana Stüdyoları'nda çekimleri başlayacak olan filmle ilgili davayı uzatmamaya karar verdi. "Önemli olan filmlerin isimleri değil, içeriği" diyen yapımcı, isim değişikliğine gitmenin daha doğru olduğuna karar verdi.

Yeni ismi henüz açıklanmayan Gani Müjde'nin yazıp yöneteceği filmde Gürkan Uygun, Tolgahan Sayışman, Ufuk Özkan, Gonca Vuslateri, Özge İnce, Tuvana Türkay, Hazal Şenel gibi ünlü isimler oynayacak.