Gaziantep’in minik çifti Asiye-Resul Ayrıç, kendilerine ev hediye etme sözü veren Seda Sayan’dan gelecek haberi bekliyor.
5 yıl önce evlilikleri ile gündeme gelen 115 santimetre boyundaki Asiye ile 120 santimetre boyundaki Resul Ayrıç çiftçi, kendilerine ev sözü veren ünlü sanatçı Seda Sayan’ı bekliyor. 25 yaşındaki Resul Ayrıç, “5 yıl önce Seda Sayan’ın programına konuk olmuştuk. Seda abla yeni evlendiğimiz için bize ev sözü vermişti. Aradan 5 yıl geçti ve bu süreçte bizim erkek çocuğumuz dünyaya geldi. Çocuğumuz şu an 3 yaşında ailemle birlikte yaşıyoruz ve düzensiz bir yaşamımız var. Seda Sayan’ın bize verdiği ev sözünü unuttuğunu düşünüyoruz. O nedenle söz verdiği evi almasını istiyoruz” dedi.
“Hediye ev elimize geçmedi”
29 yaşındaki Asiye Ayrıç ise, "Çok güzel anlı şanlı bir düşün yapmıştık. Basın mensupları da düğünümüzü yakından takip etmiş ve ertesi sabah bütün televizyonlar ve gazeteler bizim düğünümüze yer vermişti. Seda Sayan programına davet etti ve biz katılmayı kabul ettik. Seda abla programda bize bir söz verdi. Canlı yayında kendisinden ne istediğimizi sorunca biz de ev istedik. Belediye başkanımızı da aramışlardı ama 5 yıl geçti hala hediye ev elimize geçmedi. Biz kendisini Gaziantep’e davet ediyor ve kendi eliyle evi bize teslim etmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
“Çocuğum için işi bırakmak zorunda kaldım”
Çocuğunu dünyaya getirdikten sonra eve daha fazla ihtiyaç duymaya başladıklarını belirten Asiye Ayrıç, “3 yaşında bir çocuğumuz var ama biz hala ev sahibi olamadık. Seda Sayan, duymadıysa ve unuttuysa sözünü hatırlamasını istiyoruz. Çocuğum doğmadan önce çalışıyordum fakat doğduktan sonra bir süre bakıcıya vermiştim. Çocuğumuzun da bizim gibi boyu kısa olduğundan çabuk enfeksiyon kapıyor. O nedenle çocuğumu kaybetmemek için işi bırakıp çocuğuma bakmak zorunda kaldım. Eşimle mutluyuz. Şu an 3 kişilik bir aileyiz, kısmet olursa 4 kişi olacağız. Seda Sayan’dan ricam, bizim perişan halimizi görsün. Biz de diğer insanlar gibi normal standartlarda olsaydık ve maddi durumumuz iyi olsaydı, bunlara hiç gerek yoktu” ifadelerini kullandı.
“Seda Hanımın unuttuğunu düşünüyorum”
Seda Sayan’ın 5 yıl önce programına konuk ettiği Asiye ile Resul çiftine düğün hediyesi olarak ev sözü verdiğini belirten Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ökkeş Titiz de, “Burada yaptığımız düğün Türkiye’nin gündemine oturdu. Farklı televizyon kanalları da bize teklifte bulundu ama biz Seda Sayan’ın programına katılmayı tercih ettik. Bizi çok güzel ağırladılar. Seda Hanım Asiye ve Resul’e ev sözü verdi. Ailelerinin ekonomik durumları iyi değil. Seda Hanım, çok dürüst bir insan, 75 milyonun karşısında söz verdi. Kendisine bir türlü ulaşamadık. Unuttuğunu düşünüyoruz” diye konuştu.
Asiye-Resul Ayrıç çifti, maddi imkansızlıklar nedeniyle evlenemeyince Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ökkeş Titiz’in girişimleri ile hayallerine ulaşmışlardı. Çift, Gaziantep protokolün geniş katılımı ile görkemli bir düğün töreniyle dünya evine girmişti.