İlk albümü “Bırakma Beni” ile dikkatleri üzerine çeken Yusuf Karul, hain darbe girişimini kınadı ve “Seninleyiz, Yanındayız Tayyip Erdoğan” adlı bir ezgi yaptı.
Arabesk-fantezi müziğe yeni bir soluk getirme iddiasıyla yola çıkan Yusuf Karul, ilk albümü “Bırakma Beni” ile başarılı bir çizgi yakalarken, ülkemizde yaşananlara da sessiz kalmadı. Alçak kalkışmayı şiddetle tel’in eden genç sanatçı, darbecilerin şehit ettiği sivillere ve güvenlik görevlilerine Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi. Demokrasi nöbetlerine tam destek verdiğini ve bizzat katıldığını ifade eden Karul, “Halkımız demokrasisine sahip çıktı. Aksi söylenene kadar da meydanlardan çekilmemeli” dedi.
Yusuf Karul, darbe girişimi gecesi dik ve cesur duruşuyla millete önderlik eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için de bir eser yazdı. Söz ve müziği Karul’a ait olan “Seninleyiz, Yanındayız Tayyip Erdoğan” adlı ezgi, sosyal medya mecralarında ve sanatçının kişisel internet sitesi http://www.yusufkarul.com’da beğeniye sunuldu.