Gezi Parkı'nda gözünü kaybettiği öğrenilen 28 yaşındaki Çağdaş Küçükbattal'ın Suruç'ta yaşanan saldırı esnasında da bacağı kırıldı ve vücuduna şarapnel parçaları saplandı. İşte Çağdaş Küçükbattal'ın Suruç'ta yaşadığı o saldırını anına dair detaylar bu haberimizde...

Suruç'ta bombalı saldırıda yaralanan gençlerden biri de Çağdaş Küçükbattal. 28 yaşındaki Çağdaş, Berkin Elvan için ağaç dikmek, çocuklar için bir kütüphane imşa etmek ve savaşın acılarını yaşayanlarla dayanışmak için Suruç'a İstanbul 'dan gidenlerden.
Bombalı saldırıda arkadaşlarını yirirdi, onlarca arkadaşı yaralandı. Ayağı kırıldı, kalçasına şarapnel parçaları saplandı. Bir gözünü zaten Gezi'de kaybetmişti.

GEZİ'DE İLK VURULANLARDANDI

Kamuoyu onun adını da ilk kez o sıcak günlerde duydu. Gezi protestolarının yayıldığı henüz o ilk akşam , 31 Mayıs'ta Tarlabaşı'nda toplananların en önündeydi. Ve ilk gözünü kaybeden de o oldu.

Üç kez ameliyat olmasına rağmen sağ gözünü kurtaramadılar. Bu da yetmezmiş gibi, 4 Kasım 2013 günü evinden çıktığı sırada polis tarafından gözaltına alındı. Gerekçe Gezi olayları ve daha öncesinde katıldığı bir eylemden dolayı Terör örgütü üyeliği suçlamasıydı.


Gezi eylemleri nedeniyle 34 kişiyle beraber yargılandı. Ancak tedavisi nedeniyle iddianamesi hazırlanana ve dava açılana kadar Çağdaş 6 ay boyunca ev hapsiyle cezalandırıldı. Bu süreçte sürekli hastaneye gitmek zorunda olmasına rağmen ayağında elektronik kelepçe takıldı ve 6 ay evden çıkması yasaklandı. Zaten elektronik kelepçenin de ilk uygulandığı kişilerdendi.

SEÇİMDE HDP'DEN ADAY OLDU

Çağdaş ile ikinci karşılaşma 7 haziran seçimleri öncesindeydi. Halkların Demokrasi Partisi’nin İstanbul 1. Bölge’den 15’inci sıra milletvekili adayı oldu. Neden aday olduğu sorusuna o günlerde "HDP'nin talepleriyle Gezi'nin talepleri aynı. Gezi HDP'yi içerir, HDP de Gezi kitlesinin taleplerini. Gezi ruhunu Meclis’e taşımaya hazırlanıyoruz" diye yanıtlıyordu.

Çağdaş şimdi Harran Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi oluyor. Yitirdiklerinin ardından tüm acısını içine gömüp, tıpkı 31 Mayıs'ta, 7 Haziran'da olduğu gibi o uğursuz 20 Temmuz'da da doğru olanı yaptığından emin bir şekilde hasta yatağından zafer işaretiyle kalanlara moral veriyor. (Hürriyet)