Başrolünü paylaştıkları ‘Deliha’ filminde tanışıp aşk yaşamaya başlayan Gupse Özay ve Barış Arduç önceki akşam Beyoğlu’nda görüntülendi. Çift arkadaşlarıyla birlikte bir mekânda oturup yemek yedikten sonra uzun uzun sohbet etti. Gazetecileri fark eden Özay, el sallayarak poz verdi.

Gupse Özay kimdir 
 
Yalan Dünya'nın çılgın kadını Gupse Özay, son filmi Deliha ile son günlerin en çok konuşulan ismi oldu... Peki kimdir Gupse Özay?

Sevilen sanatçı Gupse Özay, 30 Temmuz 1984′te İzmir’de doğdu. babası Senih Özay bir avukat, annesi ise peyzaj mimarıdır. Çerkez kökenlidir. İsminin anlamı “canımın içi” demekmiş. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Sinema, Televizyon bölümünde okudu.

Belgesel ile ödül kazandı

Üniversite yıllarında arkadaşlarıyla çektikleri “Yaman Yaşamışım” adlı belgesel ile ödül aldı. 4 yıl kadar reklam yazarlığı yaptıktan sonra dizi sektörüne geçti. Önceleri dizi setlerinde kamera arkasında çalıştı ve senaristlik yaptı. Gupse Özay, ‘Çocuklar Duymasın’ ve ‘İzmir Çetesi’nin senaryo ekibinde çalıştı. Ardından Beyaz Show’un skeçlerini yazmaya başladı.

Gupse Özay kimdir

Yalan Dünya kaderini değiştirdi

Arkadaşlarıyla “Psikolog” adlı skeçler çekti. Yalan Dünya’nın yazarı  Gülse Birsel de onun Youtube’da o videolarından birini izleyip ‘Yalan Dünya’nın kadrosuna aldı. Bu dizide “Nurhayat” karakterini canlandıran Gupse Özay bir anda Türkiye’nin en çok konuştuğu sanatçılar arasına girdi.