Burcu Biricik
İkinci annesi olurdum

Kesinlikle doğururdum. Ama ailesine verirdim. Fakat iletişimi kesmez, bir abla ya da ikinci bir anne olarak görüşmeye mutlaka devam ederdim.

Ziynet Sali 
Dava açardım

Bir çocuk sahibi olmak, her şeyden önce büyük bir sorumluluk. Bir ruh, bir can geliyor dünyaya. Hamilelik öncesi tıbbi konularda doktor kontrolü ve sağlıklı yaşam, hem anne hem bebek için çok önemli. Hazır olunmayan gebelik, anne ve çocuk için ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bunun sebebi bir doktor hatasıysa, dava açardım.


Hande Ataizi
Doğursam bebeğe haksızlık

Babasını tanımadığım bir çocuğu doğurma kararı almak çok zor. Çocuk sevgi dolu bir aile içinde büyümeli. Bunu ona veremedikten sonra o bebeği dünyaya getirmek, ona yapılan en büyük haksızlık. Ben o nedenle bebeği aldırırdım.

Ömür Gedik
Hamileliği sonlandırırdım

Jinekoloğa dava açar, hamileliğimi de hemen sonlandırırdım.

Hayat Mucizelere Gebe

Melis Kar
Maalesef bebeği aldırırdım

Çok genç ve kariyerinin başında bir şarkıcı olarak, şu an başarı odaklı yaşıyorum. Suni döllenmeyle yanlışlıkla da olsa doğacak bir bebeğe uygun fiziki koşulları sağlayabileceğimi düşünmediğim için maalesef aldırırdım. 30’lu yaşlarımın başında, hayatımı oturttuktan sonra sevdiğim adamdan bir çocuk sahibi olmayı daha çok isterim.

Tuğba Yurt
Tüm zorlukları göze alırdım

Bir hata sonucu yaşadığım bu olay sonucunda çocuğu doktor kontrolünde, önce hatanın boyutlarını öğrenip, sunulan seçeneklere göre hareket ederdim. Çocuk, gelişimini çok fazla tamamlamadan aldırırdım. Yani mantığımın söylediği bu olurdu. Ama biz sanatçılar normal insanlara göre daha hassas ve duygusal olduğumuzdan, olaya duygusal yaklaşırdım. Hayatım boyunca, hele ki içimde büyüyen, kalp atışını duyduğum benim çocuğumsa, onu dünyaya getirmek için bütün zorlukları göze alırdım. Bir canlının yaşamına bir hata sonucu bile olsa son vermek doğru bir karar değil.


Tuğba Özerk
Dünyaya getiremem

Tabii ki dünyaya getiremem ama nasıl sonlandıracağım da bilinmez bir gerçek...

Yağmur Tanrısevsin 
Kıyamazdım, bebeğimi büyütürdüm

Mutlaka bebeği doğururdum. Kıyamazdım ve kesinlikle kendim büyütürdüm.

Yağmur Tanrısevsin

Yonca Lodi 
Durumun tadını çıkarırdım

Öncelikle bu korkunç hatanın sorumluları epey bedel öder herhalde. Ama ne olursa olsun, annelik halim ağır basar. Bu trajikomik hikayenin, trajikomik kahramanları olarak başıma gelen bu olayın tadını çıkarırdım.