Dünyanın takip ettiği Game of Thrones'un 5'inci sezon finaliyle beraber hayranların devamlı surette cevabını aradığı "Jon Snow öldü mü?" sorusunun yanıtı yavaş yavaş belli oluyor. İşte Game of Thrones'un yıldızı Jon Snow'un ölüp ölmediğine dair ipuçları veren o bomba açıklamar. "Jon Snow öldü mü?" sorusunun yanıtı bu haberimizde...

Merakla beklenen cevap için sosyal medyada onlarca teori dile getiriliyor. Bu teorilerden en dikkat çekeni ise mart ayında dizi ekibinin İngiltere'nin Oxford kentinde katıldıkları bir mülakattaki açıklamalarının yeni sezonun merakla beklenen sorusuna cevap niteliğinde olduğu iddiası.
Söz konusu mülakatta, Jon Snow'u canlandıran 28 yaşındaki İngiliz oyuncu Kit Harington, gelen bir soru üzerine "Aslında warg olup kardeşim Bran gibi kurtları yönetmek istiyorum" ifadelerini kullanmış, dizinin senaristleri ise bu çıkışın üstüne "6'ncı sezonu bekleyin" demişti.


O zaman çok fazla dikkate alınmayan bu açıklama Jon Snow'un dizinin sezon finalinde silah arkadaşlarının saldırısına uğraması ile birlikte yeniden önem kazandı. 
Bu açıklamayı yeniden gündeme getiren pek çok sosyal medya kullanıcısına göre, Jon Snow, önümüzdeki sezon kardeşi Bran'ın sahip olduğu özellikler ile birlikte yeniden ekranlardaki yerini alacak.
Sosyal medyada ilgi gören başka bir teori ise Jon Snow'un öldüğünü ancak Kara Kale'ye dönen Melisandre tarafından yeniden canlandırılacağını savunuyor.
Çekimleri İspanya'da devam eden yeni sezon ile ilgili yapımcı şirket ve senaryo ekibi şu ana kadar bu soruya net bir cevap vermedi.
Görünen o ki merakla beklenen sorunun cevabı yeni sezonun beyaz ekrana geri döneceği Nisan 2016'ya kadar cevapsız kalacak. (Ntv.com.tr)