Beyoğlu Mahallesi'nde düzenlenen konserde izleyenler Şükriye Tutkun'un şarkılarıyla coştu. Yaklaşık 4 bin kişinin izlediği konserde, havai fişek gösterisi sunuldu.

Konser, Kaymakam Serdar Kartal ve Belediye Başkanı Osman Okumuş'un şarkıcı Tutkun'a çiçek takdiminin ardından sona erdi.

Okumuş, festival kapsamında düzenlenen etkinliklere gösterilen ilginin sevindirici olduğunu belirterek, kendilerini yalnız bırakmayan Tutkun'a teşekkür etti.

Kahramanmaraş'ta Şükriye Tutkun konseri

Şükriye Tutkun kimdir

Tutkun un Dogum Tarihi 19 Eylül 1965 Dogum Yeri Kocaeli. İki yaşında anne babasının ayrılığı nedeniyle çocukluğunun ve eğitiminin on üç yılını sırasıyla Kasımpaşa Çocuk Yuvası Küçükyalı Kız Yetiştirme Yurdu Anadoluhisarı Özel Eğitim İlkokulu Kadıköy Atatürk Kız Yetiştirme Yurdu nda parasız yatılı olarak okudu. Öğretmenleri ona sürekli şarkılar söyletiyor onu minik minik roller oynatarak tiyatrocu olmaya heveslendiriyordu. İşte bu yıllarda müzik onu çevreleyen mutsuz günlerin arasından gülümseyen bir umut olmuştu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera Şan bölümünde bir yıl okuduktan sonra okulu bırakmak zorunda kaldı. İki yıl boyunca çalışıp para biriktiren Tutkun Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera Şan bölümüne girdi. Burada Ahder Destan Şebnem Başar Atifet Usmanbaş Madam Köpe ile şan çalıştı. Etnomüzikolog Tugay Başar ile çocuk yuvalarında müzik öğretmenliği ile ilgili çalışmalar yaptı. Afşar Timuçin den estetik ve felsefe Filiz Ali den Opera Tarihi dersleri aldı. Konservatuarda okuduğu yıllarda değişik zamanlarda TRT Gençlik Korosu İstanbul Operası Gençlik Korosu .

Kahramanmaraş'ta Şükriye Tutkun konseri

Antoine Kilisesi Korosunda soprano olarak görev aldı. Öğrenimine devam ettiği süre boyunca çocuk yuvalarında müzik öğretmenliği yaparak çocuk koroları çalıştırarak iş yaşamına da devam ediyordu. Yerel gazetelerde muhabirlik anketristlik Deli dergisinde kaligraflık seslendirme matbaada pikajörlük reklam ajansında yardımcı grafikerlik Pilastip Shov da Tansu Çiller seslendirmesi yaptığı işlerden bazıları. Konservatuar eğitimi teknik açıdan çok geliştiriciydi her gün yeni aryalar öğreniyor küçük okul dinletilerinde onları seslendirerek beğeni topluyordu. Her şey çok güzeldi ancak eğitiminin başından beri eksik olan bir şeyler vardı. Aryaları söylerken duygulanamıyordu. Şan hocasıyla türkü çalışmaya başladığında bu eksikliğin ne olduğunu türkü söylemeliydim. Çünkü benim sesim duygularım türkülerle varoluyordu. Albüm yapmak gündeme geldiğinde de hiç düşünmeden Ben türkü söyleyeceğim dedi. Ancak günümüzde türküyü hak ettiği gibi söylemek öyle zordu ki.
     
İki uç sakıncayı taşıyordu çünkü. Ya fazlasıyla yerel söylüyorsunuz kentlerde yaşayan insanlara seslenemiyorsunuz ya da türkülere klasik batı müziği kalıplarıyla yaklaşıyor türkünün özüne uzak düşüyorsunuz. Bu iki uç durum onu çok rahatsız etti. Türküleri duygularını kaybetmeden ama çağdaş müzik birikimlerimizin zenginliklerini de katarak söylemenin mutlaka bir yolu yöntemi olmalıydı. Birçoğunu yakından tanıyıp bağlandığınız türküleri Ferhat Livaneli nin çağdaş müzik yaklaşımıyla hem yeniden anımsatmayı hem de küçücük de olsa bir zenginlik katabilmeyi amaçladı. İlk çalışmasını da tüm insanlığa sevgi ve barış çağrısını son derece yalın ifade eden iki sözcükle Sevin Gayrı ile adlandırdı. Fahir Atakoğlu Atilla Özdemiroğlu Arif Sağ Ali Osman Erbaşı gibi müzisyenlerle çalıştı. TRT KANAL D STV ve son olarak da Tv8 de program sundu. Bir çok çizgi ve dizi filmde reklam filmlerinde seslendirme yaptı. Türkiye deki başarısını altın plaketle ödüllendiren EMI 1999 yılında Belçika da Şükriye Tutkun albümünü piyasaya sürdü.