Bir süre önce, Türkiye'den Senegal'in Dakar şehrindeki Türk kolejine matematik öğretmeni olarak giden Kahramanmaraşlı Fatih Yastı (25), bir arkadaşı aracılığıyla Kırgızistan uyruklu finans ve ekonomi uzamanı Diana Omorova (25) ile tanıştı. Arkadaşlıklarını ilerleten genç çift, evlilik kararı aldı. Damadın babası Zülfikar ve annesi Nuray Yastı, Kırgızistan'ın Bişkek şehrine giderek Diana Omorova'yı ailesinden istedi. Orada yapılan düğünün ardından aileler arasında Kahramanmaraş'ta da ikinci bir düğün yapılması kararlaştırıldı.


Kahramanmaraş Öğretmenevi'nde yapılan düğün, hayli renkli görüntülere sahne oldu. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından salona gelen gelin ve damat çiftetelli oynadı. 

Kırgızistan'dan gelen gelinin annesi Dilbora Omorova, eniştesi ve kız kardeşleri de düğüne katılan konuklarla halay çekti. Damat Fatih Yastı, "Senegal'de Dakar'da matematik öğretmeni olarak görev yapıyorum. Bir tanıdık vasıtasıyla Diana hanımla tanıştık, annem, babam ve ben Kırgızistan'a gittik. Orada kız tarafının düğünlerine iştirak ettik. Bu mutlu günümüze eriştik." dedi. 

Heyecanlı olduğu gözlenen Kırgız gelin Diana Omorova da Türkçe çok mutlu olduğunu ifade etti. 

Gazetecilerin sorularını Rusça yanıtlayan gelinin annesi Dilbora Omorova ise "İlk başta korktum. Taki ailesiyle birlikte Fatih Kırgızistan'a gelene kadar. Endişemiz vardı ama aileyi ve Fatih'i tanıdıktan sonra kızımın emin ellerde olduğunu gördüm, şimdi hiçbir endişem yok." diye konuştu.