Nisan ayında vefat eden ünlü şarkıcı Kayahan'ın büyük kızı Beste Açar ile eşi İpek Açar arasında büyük bir miras kavgası başladı. Babasının ölümünden 10 gün önce Kayahan-İpek Açar ortak hesabında 894 bin lira olduğunu belirten Beste, bu miktarın kendisine 207 bin TL olarak bildirildiğini ve hesaptan çekilen miktarın 687 bin TL olduğunu iddia etti.

Habertürk'ün haberine göre; kavga Beykoz Sulh Hukuk Mhakemesi'nde açılan 'terekenin tespiti' davasına Açar'ın verdiği dilekçe ile ortaya çıktı.Babasının ölümünden 10 gün önce Kayan-İpek Açar ortak hesabında 894 bin lira bulunduğunu kaydeden Beste, ancak bu miktar kendisine 207 bin olarak bildirildiğini, hesaptan çekilen miktarın 687 bin lira olduğunu öne sürdü.

PARA KAÇIRMA ORGANİZASYONU

Beste, avukat aracılığıyla mahkemeye verdiği dilekçesinde, "babasının vefatınından hemen sonra eşi İpek Açar'ın miras işlemlerinin takibi ve intikali için büyük bir ısrar ve aceleyle son derece kapsamlı bir vekaletname istediğini, ancak acısının taze olması nedeniyle vekaletname hazırlayamadığını" belirtti.

Babasının kanser rahatsızlığı nedeniyle 20 Mart 2015'te uyutulmaya başlandığını kaydeden Beste Açar Haravon, 20 Mart 2015 günü hesaptan 445 bin TL'nin yıllardır babasının yanında çalışan ve banka hesap işlerini takip eden Zülfikar U. tarafından çekildiğini iddia etti. Haravon, 'Babam koma halinde yaşam savaşı verirken en yakınları hesaplarından para kaçırma organizasyonuna girmiştir' dedi.

NİLÜFERDEN 1500 DOLAR

Öte yandan babasının ölümünden hemen önce imzaladığı ve hayata geçen albüm anlaşmasıyla da üvey annesinden isteiğini belirten Beste Açar, "Anlaşmalar yerine 'Sanatçı Nilüfer'den gelen paradan sana düşen' açıklamasıyla üvey annesinin hesabına 1500 dolar transfer ettiğini, İpek Açar'ın Kayahan'ın terekesi işe tereke gelirlerini şahsi hesaba yönlendirdiğini ileri sürdü. (Türkiyegazetesi)