Ünlü türkücü Kibariye hamileyim açıklaması yaptı sosyal medya sallandı. Ancak Kibariye "Aldolan Bağımlılığı" hastası olduğunu duyurdu ve bu yüzden "hamiletim" açıklaması yaptığını söyledi. Peki Aldolan Bağımlılığı ne demektir, Aldolan Bağımlılığı nasıl tedavi edilir? Detaylar haberimizde.

"Hamileyim" diyerek herkesi şaşırtan Kibariye'nin 'Aldolan Bağımlılığı' hastalığına yakalandığı, kullandığı kırmızı reçeteli ilacın etkisiyle böyle bir açıklama yaptığı iddia edildi.

Geçtiğimiz haftalarda hamile olduğunu açıklayarak magazin gündemini sarsan sevilen şarkıcı Kibariye hakkında şok bir iddia ortaya atıldı! Konserinde 3 aylık hamile olduğunu söyleyen ve daha sonra "Hamile değilim." diyerek kafaları karıştıran 56 yaşındaki şarkıcı, iddialara göre uzun süredir "Aldolan Bağımlılığı' denilen bir hastalıkla mücadele ediyor.

ANORMAL HAREKETLER YAPIYOR

Çok güçlü bir ağrı kesici olan ilaca bağımlı hale gelen ünlü şarkıcının ilacın etkisiyle anormal hareketler sergilediği ve bu yüzden hamile olduğunu açıkladığı iddia edildi.

Bu ilacı kullanan her bağımlı birey gibi anormal hareketlerinin dışarıdan fark edilmediğini sanan Kibariye, tıp dünyasını dahi sarsacak "hamileyim" açıklamasını "Şeker ve tansiyon hastasıyım. Bazen ne dediğimi bilmiyorum. Şaka yapmak istemiştim bir anda ağzımdan çıktı." diyerek düzeltmişti.

Kibariye hamile

KENAN DOĞULU İNANMIŞTI

Aldolan bağımlısı şarkıcı, günlerce konuşulan hamilelik haberlerine sanatçı dostu Kenan Doğulu'yu bile inandırmıştı. Şiş göbeğini de 3 senedir menopozda olmasına bağlayan ünlü sanatçının kırmızı reçeteyle satılan ilacı, Kartal civarındaki bir klinikten sürekli olarak aldığı da gelen dedikodular arasında.

ALDOLAN İLACINI FAZLAKULLANANLARDA OLUŞACAK YAN ETKİLER

Olası yan etkiler nelerdir?
Tüm ilaçlar gibi ALDOLAN'm içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.
Aşağıdakilerden biri olursa, ALDOLAN'ı kullanmayı durdurun ve DERHAL doktorunuza bildirin veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:
• Aşın duyarlılık reaksiyonu,
• Eşdeğer ağrı kesici dozlarda, petidin, sıklıkla morfine eşit bir şekilde belirgin solunum baskılanmasına yol açar (yeni doğanlarda da).
Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.
Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise sizin ALDOLAN'a karşı ciddi aleıjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.
Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:
• Kalp atışında değişikliğe yol açan tansiyon düşüklüğü, petidin ile diğer maddelerle olandan daha fazla sıklıkla gözlenmiştir. Diğer kalp damar sistemi yan etkileri: dolaşım bozuklukları ve bayılmayı içermektedir.
• Özellikle hızlı damar içi uygulamadan sonra solunum yolunda kasılma ortaya çıkabilir. Öksürük merkezi engellenebilir.
• Petidin sıklıkla baş dönmesi ve bilinç bulanıklığına neden olur. Diğer olası sinir sistemi yan etkileri: sakinlik, sersemlik, algılama bozukluğu, ilacın kullanım amacıyla ters düşen huzursuzluk hali (paradoksal ajitasyon), mizaç değişikliği, aşın keyifli olma hali, uykusuzluk, baş ağrısı, titreme, görme bozukluğu, göz bebeğinde küçülme (hızlı damar içi uygulamadan sonra), çok nadir psikoz (bir çeşit ruh durum bozukluğu),
• Yüksek petidin dozları, kas seğirmesi, aşın refleks ve kasılmaları tetikieyebilir. Bir parkinson (bir sinir sistemi hastalığı) vakası bildirilmiştir.
Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir.
Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:
• Ağız kuruluğu, iştahsızlık, bulantı, kusma, hıçkırık (hızlı damar içi uygulamadan sonra); mide barsak sistemi kas kasılmasında artma, kabızlık, barsak tıkanıklığı, idrara çıkma zorluğu, safra ve pankreas kanallarının şiddetli kasılmaları, nadiren, vücutta karbonhidrat ve yağ asitlerinin parçalanmasında rol oynayan maddeler olan, amilaz ve lipaz düzeylerinde artışlar, vücutta bazı kimyasal olaylarda görev alan bir madde olan transaminazlarda artışlar;
• Nadiren aşırı terleme, sıcaklama hissi (özellikle hızlı damar içi uygulamadan sonra); deri reaksiyonları (döküntü, kaşıntı gibi),
• Enjeksiyon bölgesinde yerel ağrı, sertlik ve felç belirtileri oluşabilir.
Bunlar ALDOLAN'm hafif yan etkileridir.
Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu