Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, İngiltere Savunma Bakanlığı özel Temsilcisi Tom Beckett’i ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Görüşmede IŞİD ile yürütülen mücadelenin son durumu değerlendirildi. IŞİD’in bölgeye ve dünyaya büyük bir tehdit olduğunu ifade eden Barzani, Peşmerge’nin büyük bir moral ile IŞİD’e karşı savaştığının altını çizdi.

İngiltere’nin özel temsilcisi Beckett ise Peşmerge’nin IŞİD’e karşı gösterdiği mücadeleyi övdü. Görüşmede ayrıca, Peşmerge’nin ihtiyaçları konusunda fikir alışverişi yapıldığı belirtildi. İngiltere’nin ise Peşmerge’ye yardım etmesi konusunda hazır olduğu belirtildi.

BARZANİ, ABDULMEHDİ’Yİ KABUL ETTİ

Barzani, İngiltere’nin özel Temsilcisi Beckett’i ile yaptığı görüşmenin ardından Irak Petrol Bakanı Adil Abulmehdi’yi makamında kabul etti.

Görüşme ile ilgili Barzani’nin basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada "Anbar ve Ramadi’de IŞİD’e karşı yürütülen mücadele değerlendirildi. Ayrıca, Bağdat ve Erbil’in ilişkileri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu." ifadelerine yer verildi.