Organize İşler 2 adlı filmde Sarı Saruhan adlı karakteri oynayan Tatlıtuğ'un film için büründüğü görüntü basına yansıdı. Göbekli, saçı sakalı bir arada, maço bir karakteri oynayan Tatlıtuğ'u görenler ilk anda tanıyamadı. Ardından da sosyal medyada bu görüntüyle ilgili ateşli tartışmalar yapılmaya başlandı.

Herkesin ortak fikri Tatlıtuğ'un film için büründüğü bu özensiz görüntüyle bile çok yakışıklı göründüğüydü. Bazı sosyal medya kullanıcıları "Kıvanç bu haliyle bile Türk erkeklerinin yarısından daha yakışıklı" yorumunu yaptı. Tatlıtuğ'u dizilerinden ve filmlerinden tanıyan yurt dışındaki hayranları da ilk anda çok şaşırsalar da yine de yakışıklı göründüğünü savundular.

2002 yılında Best Model of The World seçildikten sonra kariyer basamaklarını da hızla tırmanan Tatlıtuğ, Amerikalılar Karadeniz'de 2 filminde rol aldı. Ardından kamera karşısına geçtiği Gümüş dizisiyle bir anda ekranın paylaşılamayan dizi yıldızlarından biri haline geldi.

Menekşe ile Halil ile şöhretini perçinledi: Aşk-ı Memnu ise onu zirveye taşıdı. Daha sonra rol aldığı Ezel, Oyuncak Hikayesi, Kelebeğin Rüyası, Kurt Seyit ve Şura, Kuzey Güney, Cesur ve Güzel gibi yapımlarda kelimenin tam anlamıyla oyunculuğunu konuşturdu.  Rolleri için de görüntüsünü değiştirmekten çekinmedi. Her ne kılığa bürünürse bürünsün yine de hayranları onun yakışıklılığından bir şey kaybetmediğini gördü. Fakat, Türkiye'nin tescili yakışıklı Tatlıtuğ'un da ilk anda pek de dikkat çekmeyen küçük bir kusuru var. Ne mi ?

Tatlıtuğ'un üzerinde konuşulabilecek tek kusuru: Elleri! Bir dönem rol aldığı Cesur ve Güzel dizisinde elleri çok konuşulmuştu Tatlıtuğ'un. Birçok kişi oyuncunun parmaklarını kısa ve kalın bulduğunu sosyal medyada da dile getirmişti. Hatta bu eleştirilere karşılık Tatlıtuğ, Cesur ve Güzel dizisinin bazı sahnelerinde el dublörü kullanmasıyla gündeme gelmişti.  İşte bu da yakışıklılığı uluslararası standartlarda kabul gören Kıvanç Tatlıtuğ'un küçücük kusuru.