Tilki düştüğü tuzağı fark edecek mi?
Polat Alemdar, Settar ve Pusat’ın kaçırılmalarında rolü olan Ordinaryüs’ün peşine düşecek. Köşeye sıkışan Ordinaryüs’ün sonu ne olacak? Safiye’yi kaçıran Martin, ona aslında kim olduğunu ve neyin peşinde olduğunu anlatacak. Ardından Tilki Andrei’nin karşısına reddedemeyeceği bir teklifle çıkacak.

Polat Alemdar, Tilki’nin mekanını bulacak. Büyük baskında Polat, Cahit ve Erhan ne ile karşılaşacaklar? 

Kurtlar Vadisi Pusu Dizisi İçinde Geçen Bazı Terimler

İhtiyarlar Heyeti : Türkler devlet kurduğu günden bugüne kadar varlığını sürdüren gizli bir devlet teşkilatıdır. Küresel güçlere karşı Türk devletinin bölgesel bir güç olması için çalışır.

Kırmızı Kitap : Türkiye'nin bütün sırlarının yer aldığı kitaptır. Gizli silahların, gizli odaların, stratejik araştırma merkezlerin yerleri, heyete bağlı olan ve ülkenin strateji geliştirmelerinde kilit rol oynayan şahıslar bu kitapta yer almaktadır. Kırmızı Kitap, İhtiyarlar Heyeti'nin korumasındadır.

Soy Kitabı : Heyetin bütün üyelerinin ölmesi durumunda yeni heyeti oluşturacak özel kişilerin yer aldığı kitaptır.

Aksaçlı : İhtiyarlar Heyeti üyesi olup üyeler arasından seçilmiş ve heyete başkanlık eden kişidir. Mevcut aksaçlı Hoca'dır

Naib : Aksaçlı'nın bir numaralı adamı ve yardımcısıdır. Heyet üyesi değildir.

Kamu Güvenliği Teşkilatı (KGT) : Gizli bir istihbarat kurumudur. Doğu Eşrefoğlu tarafından kurulmuştur. Gayrıresmi bir kurum olmakla beraber direkt olarak İhtiyarlar Heyeti'nin emrindedir. Mevcut başkanı Akif'tir.


Ulusal Güvenlik Müsteşarlığı : Bütün istihbarat birimlerinin (KGT hariç) bağlı olduğu bir kurumdur, devlet komutası altındadır.

Tapınakçılar : Küresel güçlerin en tepesinde yer alan, dünyayı şekillendirme stratejileri olan, gizli ve evrensel bir örgüttür. Yeni Dünya Düzeni hedefi gütmektedir. Tapınakçılar'ın başka bir amacıda, Armageddon Savaşı'nı başlatmaktır. Bunun için Ortadoğu'yu iç karışıklıklara süreklemişlerdir ve Balkanlar'da da Katolik-Ortodoks Savaşı'nı başlatmayı hedeflemektedirler.