Floyd Mayweather – Manny Pacquiao arasındaki boks maçı Amerika Birleşik Devleti’nin Las Vegas şehrinde gerçekleştirilecek. Asrın maçı olarak ifade edilen Floyd Mayweather – Manny Pacquiao maçı için geri sayım sürüyor. Peki Floyd Mayweather – Manny Pacquiao maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? Floyd Mayweather kimdir? Manny Pacquiao kimdir?
An itibariyle toplam cirosu 400 Milyon dolara yükselen olay maçta WBc Yarı Orta Sıklet Şampiyonu Floyd Mayweather ile WBA Dünya Şampiyonu Manny Pacquiao karşı karşıya gelecek. WBO Federasyonu da unvanı bu maça verince 3 unvan birden ortada olacak.

Amerikalı “The Money(Para)” lakabıyla tanınan Mayweather’in 47 maçta 47 galibiyeti bulunuyor… Filipinli süper star pacman lakaplı Manny Pacquiao’nun ise 57 galibiyeti 5 yenilgisi var… 10 yıldır süren sıkı pazarlıkların ve restleşmelerin sonrasında ikili ringe çıkmak için imzaları zor da atıp anlaşınca asrın karşılaşması için artık zil sesi bekleniyor…

Biletleri satışa çıktıktan 60 saniye sonra “üzgünüz bilet kalmadı” ibaresi göründüğünde sevinçli 16.500 kişi biletini almış oldu. Edinilen bilgilere göre bilet geliri 74 Milyon USD…

ABD’de Öde İzle Türkiye’de Açık Kanaldan Canlı Yayın

ABD’de öde izle sistemi ile izlenecek Floyd Mayweather – Manny Pacquiao maçını TV’den takip etmek için ekran başına 99 USD ödemek gerekiyor. Dev maç Türkiye’de ise açık kanalda sadece Kanaltürk’ten izlenebilecek. Boks tarihinin en büyük maçı olarak duyurulan Floyd Mayweather – Manny Pacquiao boks maçı cumartesiyi pazara bağlayan gecenin sabahında 04.00′ten itibaren Kanaltürk’ten canlı olarak yayınlanacak. Maç esnasında anlaşma gereği Kanaltürk internetten yayın yapmayacaktır…

FLOYD MAYWEATHER KİMDİR?

Gerçek adı Floyd Joy Sinclair olan Amerikalı profesyonel boksör, 24 Şubat 1977 tarihinde dünya’ya geldi. Hala yenilgisiz bir şekilde profesyonel boks kariyerine devam etmekte olan Floyd Mayweather, kariyerinde bolca şampiyonluk yaşamış ve günümüzde ise WBA, WBC, IBO, IBF ve IBA dünya şampiyonu konumundadır.

Aynı zamanda 4 farklı sıklette ringe çıkmıştır. Floyd Mayweather, Boxing Writers Association of America ödüllerinde yılın dövüşçüsü ve en iyi dövüşçü ödüllerini 2007, 2008, 2010, 2012, 2013 ve 2014 yıllarında kariyerinin bir parçası yapmayı başardı. Floyd Mayweather, dünyanın en iyi boks haberleri sitelerinde, dünyanın en iyi hüküm sürmüş boksörü olarak bilinir.

Floyd Mayweather jr., dünyanın en çok para kazanan dövüşçüsü konumunda. Kendisi daha önce oyunculuk yapmış ve aynı zamanda kısa bir süre WWE arenasında Profesyonel güreş yapmıştır. Wrestlemania 24′te Big Show ile çıktığı maçı kazanıp WWE arenasından ayrılmıştır. Özel yaşantısında Floyd Mayweahter evlidir ve toplamda 4 çocuğu vardır. Floyd Mayweather boks hayatında 47 maçın 26′sını nakavt ile kazanmıştır.

MANNY PACQUİAO KİMDİR?

Manny Pacquiao, Filipinler’in ikinci büyük adası Mindanao’da altı çocuklu bir ailenin dördüncü çocuğu olarak dünyaya geldi. Manila’nın varoşlarında düzenlenen boks müsabakaları yasal değildi ve vahşi kurallara sahipti. Manny Pacquiao, maçlarda ölen boksörlerin isimlerini takip ederek, onların yerine ringe çıkıyordu. Yine maç sırasında can veren bir boksörün yerine çıktığı ringde profesyonelliğe adım attı. 1995 yılında bir boks gösterisinde, hakem kararıyla kazandığı maç Manny Pacquiao’yu yerel bir yıldız yaptı. Bundan sonraki altı yıl çok zorlu geçmesine rağmen, Güney Asya’da katıldığı müsabakalarda iki dünya derecesi elde etti.

ABD’nin Las Vegas kentinde 2001 Haziran ayında Manny Pacquiao’nun şans yüzüne gülünce son anda katıldığı bir turnuva, hayatını değiştirdi. Manny Pacquiao, horoz siklette Güney Afrikalı rakibi Lehlohonolo Ledwaba’yı yenerek dünya şampiyonu oldu. Bu şampiyonluğun getirdiği güçle, kısa bir süre sonra Hollywood’a giderek, dövüş stilinde devrim yaratmasına neden olan antrenörü Freddie Roach’la tanıştı.

Roach’la çalışmaya başlayan Manny Pacquiao, 15 Kasım 2003 yılında tüy siklette büyük bir sürprize imza atarak Meksikalı boksör Marco Antonio Barrera’yı 10 rauntta teknik nakavtla yendi. Barrera o dönemde boks dergisi Ring Magazine tarafından tüy sikletin en iyi boksörü olarak gösteriliyordu.

Kazandığı dünya şampiyonlukları nedeniyle “Pacman” olarak anılmaya başlayan Filipinli boksör Manny Pacquiao, 18 Kasım 2006 yılında Erik Morales’i üçüncü rauntta nakavtla yendi. Amerikan televizyon kanalı HBO’nun canlı yayınladığı maçı 350 bin kişi izledi. Hafif sikletteki bu karşılaşma 17.5 milyon dolar kasa yaptı. Pacman, 2005 Mart ayında yine Erik Morales’le karşılaşmış 12′inci rauntun sonunda puanla yenilmişti.

Amerikan ekonomi dergisi Forbes’ın ” dünyanın en güçlü 100 kişisi” listesine göre, 2011 yılında en çok kazanan sporcu 67 milyon dolar gelirle Filipinli boksör Manny Pacquiao oldu. Pacquiao, 67 milyon dolarlık geliriyle Ronaldo ve Messi gibi dünyaca ünlü futbolcuları geride bıraktı. Forbes’un Mayıs 2011 ile Mayıs 2012 arasında yaptığı değerlendirmeye göre, 67 milyon dolar gelir elde eden 34 yaşındaki Manny Pacquiao’yu, geçen yılki listede 75 milyon dolarlık kazancıyla zirvede yer alan Amerikalı golfçü Tiger Woods takip etti. Woods’un, 58 milyon dolarlık kazancıyla ikinci olduğu listede, NBA takımlarından Miami Heat’in yıldız oyuncusu LeBron James kazandığı 53 milyon dolar ile üçüncü sırada yer aldı.

sözcü