Başrollerini Çağatay Ulusoy, Serenay Sarıkaya, Taner Ölmez, Hazar Ergüçlü, Şebnem Dönmez, Can Gürzap… paylaştıkları, büyük bir gürültü- patırtıyla başlayan Medcezir dizisinin takipçileri reytinglerden endişeli! Sosyal medyada ortalık bir birine girmiş, “Medcezir bitti, bitiyor” çığırtkanlığı yapılıyor. Dolayısıyla da severek takip edenlerin yüreği bir oturuyor, bir kalkıyor ve endişeleri gittikçe artıyor. Reytingin düşük olması bir dizi için sonun başlangıcı demektir ve az sonra da yayın hayatına son verilir. Kısaca idam fermanı ilan edilmiştir.

Senarist Ece Yörenç, bu sıkıntıya son vermek için twitter yoluyla seyirciyi sakinleştiren bir twit attı:
 
ece yörenç @eceyorenc · 4 Nis
Ben bu raitingleri hiç ciddiye almıyorum, siz de almayın, keyfinize bakın her şey yolunda.

Birçok kişi bunu “havagazı” ya da “ara gazı” olarak nitelendirdi ama şöyle bir düşününce sonuç hakikaten “keyfe bakılacak” durumdaydı. Nedeni çok basit aslında sponsorunuz çoksa, iyiyse, kaliteliyse iş kendiliğinden yürür. Elidor’un her zaman arkasında durduğu dizi sadece bu firma ile yetinmiyor, Medcezir dizisinin sadece giyim-aksesuar- takı- kozmetik gibi konularda çalıştığı yaklaşık 120 firma var, bunların bir bölümü sadece ürün verirken emin olun ki bazıları üste para bile veriyordur ya da vermek isteyenler sıradadır. Durum bu olunca Ece Yörenç de haklı olarak “keyfinize bakın!” diyecektir. Anlamaya çalışmak için ne kadar uğraşırsınız bilmiyorum ama bu sektör birçok işini sponsora yaptırmak zorunda, çünkü para dizi bizlere gelene kadar su olup akıyor.

Uzun soluklu çalışmalarla karşımıza gelen programlar ve diziler için “sabah pişirdim öğle vakti yeriz” diye düşünenler bu sektörü hiçe sayanlardır. Evet, iş çok eğlenceli, popüler olma şansı tanıyor, ama sinema-dizi- tiyatro gibi seyircili işler sabır ve azim işidir. İşin ucunda para yatırıp geri alamamak, yatırdığınız parayı üç katı batırmak veya katlamak var. Haliyle bu riskli işin uzun süren ön aşaması, sergilenirken ya da çekilirken ki meşakkatli beklemesi sadece sektör çalışanları tarafından anlaşılır. Seyirci sabırsızlanır, endişelenir, dedikodu üretir…. Dolayısı ile de birilerinin bunları sakinleştirmesi lazım bu konuda görev her zaman ki gibi Ece Yörenç’e düştü.  Ay Yapım bu işten zarar ediyor olsa, kanal keza aynı pozisyonda olsa sizce şimdiye kadar Medcezir’i kaldırmaz mıydı? Demek ki bizim bilmediğimiz, tahmin edemediğimiz durumlar söz konusu ve dolayısı ile de bize susmak düşer.

İyi iş genelde Türkiye’de taşlanmaya neden olabilir, kıskanan çıkar, yerine gelmeye çalışan çıkar ama illa arkanızdan konuşan birileri çıkar! Medcezir dizisinin senaryosunu beğenmeyenlere bir tavsiyem lütfen orijinalini izleyin, sonra bir konuşalım isterim. Orijinali ancak bu kadar iyi Türk’leştirilebilir ve bizim kolay kabul edebileceğimiz hale gelebilir. Kısacası Medcezir dizisinde işler yolunda, yola devam ediyorlar ayrıca keyifleri de pek tıkırında.