Mevlana'nın hayatı Hollywood filmi oluyor! Başrol Leonardo Di Caprio'nun! İngiliz Guardian gazetesi, Gladyatör filminin senaristi David Franzoni’nin Mevlana Celaleddin Rumi’nin hayatıyla ilgili bir film için metin yazmaya başlayacağını duyurdu. The Revanant filmindeki performansıyla Oscar kazanan Leonardo Di Caprio'nun Mevlana Celaleddin Rumi'yi canlandıracağı iddia edildi.
Gladyatör filminin yazarı David Franzoni'nin çekeceği film merakla bekleniyor. Leonardo Di Caprio'nun Mevlana'yı canlandıracağı iddiası heyecan yarattı. İngiliz Guardian'ın haberine göre Franzoni ve filmin yapımcısı Stephen Joel Brown’ın Mevlana için ilk tercihleri DiCaprio olurken, yoldaşı Şems-i Tebrizi rolünün Iron Man’i (Demir adam) oynayan Robert Downey Jr’a teslim edilmesi planlanıyor. 

Franzoni, Mevlana ile ilgili yaptığı açıklamada, Rumi’yi ünlü yazar Shakespeare’e benzetti: “İnanılmaz yetenekli ve fikirleri bugün dahi yanılanan bir isim”. Franzoni, “Bu filmi şimdi yapmamızın birçok sebebi var. Yaşadığımız dünyaya bazı şeylerden bahsetmemiz gerek. Rumi ABD’de çok popüler. Bu film sevenlerinin aklında bir surat ve bir hikâye oluşmasını sağlayacak” şeklinde konuştu.