T24'ten Bilgehan Uçak'a açıklamalarda bulunan ünlü şarkıcı Nükhet Duru, memleketin gidişi hakkında yorumlarda bulunurken 'Gezi'deki umudun muhteşem olduğunu ve bir başkaldırı beklediğini ifade etti. İşte ünlü şarkıcı Nükhet Duru'nun o bomba açıklamalarından satırbaşları bu haberimizde... 

Nükhet Duru, T24’ten Bilgehan Uçak’a konuştu ‘memleketin gidişi’ hakkında görüşlerini ‘Gezi’deki umut muhteşemdi, bir başkaldırı bekliyorum’ dedi. Röportajdan o bölüm:
- Konu harici olacak biraz ama memleketin gidişatı için ne düşünüyorsunuz?
Geçirdiği bu büyük çalkantıya rağmen Türkiye ’nin her konuda çok şanslı olduğuna inanıyorum. Bir Yunanistan gibi iflas söz konusu değil. Dinamiği çok yüksek bir ülkeyiz ama yıllardır süregiden bu sıcak savaştan bıktım usandım. Benim halkım, o meşhur sözdekinin aksine, hak ettiği şekilde yönetilmiyor. Ketenpereye (dolandırıcılık) getiriliyor! Biz romantik ve iyi insanlardan oluşuyoruz, kötüleri ise ötekiler türetti! Bu didişmenin bir an önce sona ermesini istiyorum. Gezi’de dolduğumuz umut muhteşem bir şeydi. Bir başkaldırı bekliyorum! İstiyorum bunu, yeter ya!
- Onur Yürüyüşü’nde de tepkinizi dile getirdiniz. Boşu boşuna, ortada hiçbir şey yokken gazlandığımız o Onur Yürüyüşü…
Öksürükten mahvoldum ben o gün! Ben o gazı sıkmaya mecbur bırakılan polis kardeşime de üzülüyorum. Nasıl buna zorlanır? Emir kuluyuz diyorlar ama olma sen de, şahsiyetini göster, kabul etme her söyleneni. Neler denk geliyor Ramazan ’a! E mitingler niye durmuyor madem hassasiyet Ramazan’a özgü? O kalabalıklarda tehlike yok mu? Umudun kapısını aralamazsam yaşayamam. Bizim jenerasyonumuz günlerin çok güzelini de gördü, çok kötüsünü de… Sirkeci’de sabahlamıştık, solculuk günleri, “Güneş” şarkısını söylemiştim. Kaleme kâğıda yakın duran alınıyordu. İki-üç sene önce yolda “Komünizm Kongresi” diye kocaman bir afiş gördüm. E bizim kabahatimiz neydi?
- Ahmet Kaya da yaşamadı mı aynısını…
Biz şarkılarını sahnede söylemeye korkardık şimdi televizyonda bangır bangır. Ahmet Kaya yanlış bir şey mi söylemişti? Ben istesem kapanırım köşeme, unuttururum kendimi… Kaç sene daha yaşarım bundan sonra? Ama istiyorum ki çocuğum da o özgürlüğü tatsın, ülkenin güzellikleri ortaya çıksın. Muhteşem bir ülke burası. (Radikal)