Moda programları sayesinde ekran fenomeni haline gelen Yerlitaş, yaptığı kaprislerle ünlü isimleri aratmadı. Gazetecilere "Belden aşağı fotoğrafımı çekmeyin" diyen modacı, bir ara kemeramanlara ise "Heyecanlı bir tipim. Psikolojik olarak rahatsız oluyorum. B4L organizasyonuyla gerçekleşen imza günü renkli görüntülere sahne oldu. Yerlitaş, RTÜK'ün evlilik ve moda programlarının toplumu olumsuz etkilediği haberlerine "Uygun görmüyorlarsa kaldırabilirler" diye yorum yaptı.
Ekranın enterasan bir kutu olduğunu ve yapmacık olmadığını anlatan Yerlitaş "Modacı kimliğim biliniyordu ama bir televizyon figürü oldum. Ekran bana göre enterasan bir kutu. Orada sahici olanlar çabuk anlaşılıyor, yapmacık olanlar da. Sahici buldular. Ben bu durumu ünlü tiyatroculara ve mühim şahsiyetlere 'Ben bu ekran kutusunda neyim?' diye sordum. 'Sosyal bir figürsunuz. A plus'tan D plus'a kadar hitap ediyorsunuz' dediler" şeklinde konuştu. Sosyal medyada olumsuz tepkiler aldığını ancak bunları önemsemediğini belirten Yerlitaş, kendisi için yapılan komik caps'lere kızmadığını da ifade edip şöyle devam etti: "Capslar ne demek? Türkiye'de ilk kadın fenoman benim. İlber Ortaylı'nın capsi çıktığında gülmüştüm. Bir ay sonra benimki oldu. Ne demek yani? Bukafa nerelere kondu çok eğlendim. Bana o capslerden sonra o kadar enteresan teklifler geldi ki. Alınmıyorum, ben kendim koyuyorum, keşke daha fazla yapsalar. Eğer annem hayatta olsaydı 'Vah vah kızıma ne yapmışlar' diye yataklara düşerdi"

'Ekranlarda showgirl'üm'
Ekranda showgirl'üm Koltuğunda moda otoritesi olarak oturmadığını, ekranda bir showgirl olduğunu anlatan Yerlitaş, moda programındaki kızların düşük bütçelerle yarıştıklarını belirtti. Ünlü modacı, albüm yapmak gibi birdüşüncesinin olmadığını ve müziği çok sevdiğini belirtip "Sabah Müslüm Gürses'le uyanıp gece Edit Piaf'la yatabilirim. Bende geniş bir yelpaze var ama Arapça çok dinlerim" dedi.

RTÜK'e hak verdi
Yerlitaş, son dönemde RTÜK'ün evlilik ve moda programlarına yaptığı uyarının hatırlatılması üzerine "Bunun kararını RTÜK bilir. Uygun görmüyorsa programları kaldırırlar. Bu konuda yorum söz sahibi değilim" sözlerini kullandı. Yertilaş, bir hayranının "O şımarık kızlara nasıl dayanıyorsunuz?" sorusuna ise İstanbul'da bile yaşamamış son bir yıldır burada ve derken birden bire bin takipçisi varken yüzbinlere ulaşıyor ve beni tanıdıkları kadar onları tanıyorlar. Onu o yaşta idare etmek çok zor empati yaptığım zaman. Geçici bir şöhret onların ki balon gibi ama onu da idare etmek zor" cevabını verdi.