TV8'de yayınlanan ve büyük ilgi gören O Ses Türkiye'de 1 Şubat 2016 Pazartesi gecesiyayınlananyarı finalde yarışmacılar finale kalmak için büyük mücadele verdiler.Emre Sertkaya, Busegül Yalçın, Ali Mert Habipoğlu, Ali Dağaşan, Aziz Kiraz, Alpaslan Adsay, Türkan Kürşat ve Tankurt Manas'ın finale kalmak için mücadele ettiği gecede finalistler belli oldu.
O Ses Türkiye'nin büyük finalinde yarışacak isimler belli oldu. Finale kalan ilk isim Emre Sertkaya ikinci isim ise Aziz Kiraz oldu. Hadise, Aziz'in ismini duyunca göz yaşlarına hakim olamadı.

O Ses Türkiye yarı finalinde performanslarını sergileyerek finale çıkmaya çalışan yarışmacılar içerisinde Murat Boz’un takımından kimsenin finale çıkamaması şok etkisi yarattı.

Türkan Kürşad O Ses Türkiye'nin ilk finalisti oldu

O Ses Türkiye'de 1 Şubat Pazartesi gecesi yarı final heyecanı yaşanırken Kıbrıslı güzel yarışmacı Türkan Kürşad canlı yayında gösterdiği muhteşem ötesi ikinci performansı ile yine izleyenleri büyüledi. Hadise Türkan Kürşad'ın harika performansı karşısında göz yaşlarını tutamadı ve duygusal anlar yaşanmasına sebep oldu. O Ses Türkiye yarışmasının en genç yarışmacısı 16 yaşında ki minik yarışmacı O Ses Türkiye 2016 finaline yükselen ilk ismi oldu ve büyük mutluluk yaşadı.

Rapçı Tankurt finale yükselen ikinci isim oldu

Ebru Gündeş'in yarışmadaki iddialı yarışmacısı Rap şarkılarıyla yarı finale kadar yükselen Tankurt Manas yarı finalin ikinci etabında'Flex' şarkısınıseslendirdi. Güçlü sesi ve efendiliğiyle izleyenleri büyülen Tankurt Manas O Ses Türkiye finaline yükselen ikinci isim oldu. Tankurt O Ses Türkiye'deki tek rapçi olarak finale yükselmeyi başardı.

Emre Sertkaya O Ses Türkiye finalisti oldu

Gökhan-Hakan kardeşlerin yarı finaldeki son yarışmacısı Emre Sertkaya yarın - 2 Şubat Salı- günü yapılacak olan O Ses Türkiye finali için son kez sahneye çıktı. O Ses Türkiye yarı finalinde Beni Yak Kendini Yakma şarkısını seslendiren genç yarışmacı final biletini alan 3. yarışmacı olurken Gökhan ve Hakan'ın ikinci finalisti oldu.
Hadise'nin Tek Yarışmacısı Aziz Kiraz finale yükseldi

Hadise'nin O Ses Türkiye'deki yarı finalde yer alan tek yarışmacısı Aziz Kiraz 'Casudo' şarkısı ile büyük beğeni topladı. Hadise'nin benim minik starım dediği yarışmacı güçlü sesi ile jüriden tam not almayı başardı ve SMS oylamasını beklemeye başladı. Gelen SMS oylaması sonuçlarında Aziz Kiraz son finalist oldu. Aziz Kiraz'ın finale yükselmesinin ardından Hadise gözyaşlarına boğuldu. Bu sene mutlaka birinci olmak isteyen Hadise büyük seviç yaşadı.

TV8'de yayınlanan O Ses Türkiye finali 2 Şubat 2016 Salı gecesi yayınlanacak.