Kanlı 15 Temmuz Darbe girişimi sonrası idam cezasının yeniden gelmesi konuşulmaya başlandı. Ömür Gedik idamın tecavüzcüler için de gelmesi gerektiğini söyledi. Peki idam cezası gelecek mi? Tecavüzcüler idam edilecek mi? Darbeciler idam edilecek mi? Detaylar haberimizde.

15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesinin ardından tartışmaya açılan konulardan biri de idam cezası oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Parlamentonun vereceği karardır" değerlendirmesi yaparken, Başbakan Binali Yıldırım ise, idam cezası taleplerine, "gereken yapılacak" diye karşılık verdi.
 
İDAM CEZASI FARKLI ŞEKİLLERDE YANKI BULDU
 
Aradan geçen 12 yıl sonra 'idam cezası'nın geri getirilmesi konuşuluyor. Özellikle 15 Temmuz'u 16'ya bağlayan gece gerçekleşen darbe girişimi sonrasında tutuklanan komutanlar için istenen idam cezası, sosyal medyada farklı şekillerde yankı buldu.
 
"TECAVÜZCÜLER DE İDAM ETTİRİLMELİ"
 
Özellikle kadına karşı artan şiddet ve tecavüz olayları sonrasında istenen idam cezasının bir şekilde görmezden gelinerek yaşanan bu olaydan sonra ciddi bir şekilde gündeme getirilmesine tepki gösteren Ömür Gedik, getirilecek muhtemel idam cezası sonrası sadece darbecilerin değil tecavüzcülerin de idam cezasına çarptırılması gerektiğini şu sözlerle belirtmiş:

Ömür Gedik idam
 
"İdam cezası gelirse tecavüzcüleri, çocuk ve hayvan haklarını hiçe sayanlarları da kapsayacak mı!!!"