Bodrum'da düzenlenen uçurtma festivaline katılan  Ömür Gedik, sahne öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gedik, "Evlilik programlarında yaşanan bazı şeylerin Türk toplumuna kötü örnek olduğunu düşüyorum" dedi.
Gedik, evlilik programlarını sevmediğini ve izlemediğini belirterek, "Televizyon programı yok bu aralar. 10 yıla yakın sinema devam etti. 10 yıl boyunca çok güzel sinema programı yaptım. Çok güzel konuklarım olmuştu. Ben tekrar bir program yapmak isterim ama bu ara televizyonlar evlilik programları ile dolu. Bu evlilik programlarından fırsat bulunursa kültür sanat programlarını yapmalarını bence çok iyi olur. Evlilik programlarında sınırların çok çok aşıldığını düşünüyorum. Orada yaşanan olayların Türk toplumuna bazen kötü örnekler olduğunu düşünüyorum. Çok sevdiğim seyrettiğim programlar değil. Sevenleri çok herhalde reytingler alıyor ve halen devam ediyorlar. Yapımcılar biraz daha duyarlı olup seviyeyi bir tık daha yukarı taşırlarsa ve izleyenleri düşünerek programlar yaparlarsa, reyting almak, yükselmek için değil, toplumsallığı düşünerek ilerlerlerse daha iyi olur" şeklinde konuştu.

YAĞMURLUKLA SAHNEYE ÇIKTI

Açıklamaların ardından sahneye çıkan  Ömür Gedik, sevilen şarkılarını hayranları ile paylaştı. Sahneye çıkmasına dakikalar kala yağmurun bastırmasına aldırış etmeyen Gedik, üzerine aldığı yağmurlukla sahneye çıktı. İlk defa yağmur yağarken sahne aldığını ifade eden Gedik, "Sizler yağmurda ıslanıyorsunuz, ben ise böyle yağmurlukla sahneye çıktım" diyerek, üzerindeki yağmurluğu çıkarıp şarkılarını seslendirdi.

Yaklaşık 1 saat boyunca sahnede kalan Gedik hayranlarına ve engelli bireylere unutulmaz bir gün yaşattı.