Geçtiğimiz pazar günü boğazına takılan patatesi çıkartmaya çalışırken aort damarı yırtılan ve geçirdiği ameliyat sonrası uyutulan Oya Aydoğan bugün uyandırılması bekleniyordu. Ancak bugün hastaneden yapılan açıklamada Oya Aydoğan'ın 48 saat daha uyutulacağı belirtildi. Aydoğan'ın dün çekilen tomografisinde beyinde ödem tespit edildi.

Oya Aydoğan, aort damarının yırtılması sonucu 12 saat süren açık kalp ameliyatı geçirmiş, yırtılan damarı suni damarla değiştirilmişti. Ameliyat sonrası tedbir amaçlı 48 saat uyutulacağı belirtilen ünlü sanatçının, kanamasının durdurulduğu, tansiyonunun normale döndüğü ve bugün uyandırılacağı belirtilmişti.
Aydoğan’ın tedavi gördüğü hastane tarafından yapılan ilk açıklamada; “Bütün kardiyolog hekimlerimiz 24 saat hastanın başında bekletiliyor, ikinci bir ameliyat şimdilik düşünülmüyor. Oya Hanım yoğun bakımda uyutuluyor ve 48 saat daha uyandırılmayacak” denilmişti.

DURUMU ÖNCEKİ GÜNLERE ORANLA DAHA İYİ

Hastanenin dün yaptığı açıklamada ise "Ünlü oyuncu Oya Aydoğan’ın sağlık durumu halen ciddiyetini korumaya devam etmektedir. Uyutulmaya devam edilen hastamızın takip parametreleri, önceki günlere oranla daha iyi değerlere doğru gitmektedir. Yoğun bakımda hekimlerimiz tarafından gerekli tedavilerin uygulanmasına 7/24 devam edilmektedir." denildi.

AYDAN ŞENER: OYA'NIN SAĞLIK DURUMU İYİYE GİDİYOR

Ünlü oyuncu Aydan Şener, Oya Aydoğan'ın sunucusu olduğu televizyon programına telefonla bağlanarak şunları söyledi: "Doktorun söylediğine göre, tansiyonu düzene girdi, vücut ısısı normale dönmeye başladı ve kanaması durduruldu. Bundan sonra bir süre daha uyutulabilir. Yavaş yavaş iyileşecek inşallah. Allah onu oğluna bağışladı."

TEOMAN AYIK: BUGÜN UYANDIRMAYI DÜŞÜNÜYORLAR

Sinema oyuncusu Teoman Ayık ise, her gün hastanede olduklarını ifade ederek şunları söyledi: "Oya Aydoğan çok iyi bir sanatçı arkadaşımız, gerçekten üzgünüz. Doktorlardan aldığımız bilgiye göre kendisini uyutuyorlar ama tansiyonu normale dönmüş, kanama durdurulmuş. İnşallah iyi olacak. Aslında sadece Gurur içeriye girebiliyor. Gurur’un dediği ise şu; annesinin kulağına fısıldıyormuş. Kulağına fısıldaması ile herhalde moral buluyor, hissediyor demek ki, bunun neticesinde tepki almış. En azından kanama durdurulmuş. Kesin olmamakla birlikte bugün uyandırmayı düşünüyorlar.”

SİNAN ÖZENDİNCİLİK: İKİNCİ NÖROLOJİK SAATE GİRDİK

Söylemezsem Olmaz sunucularından Sinan Özedincilik, sosyal medya hesabından: 'Oya ablamızın ilk 48 saati şükürler olsun atlatıldı. Tansiyonu normale döndü, göğüs kafesi kapatıldı, kanaması durdu, vücut ısısı normale dönüyor. Şimdi ikinci nörolojik 48 saate girdik, bunu da inşallah Allah'ın izniyle en iyi şekilde atlatacak.' açıklamasını yaptı.

AHU TUĞBA: ÇOK KÖTÜYÜM

Amerika'dan geldim. Elim ayağım tutmuyor. Çok kötü oldum. Safiye Hanım'ın konuşmalarına şahit oldum. Çok kötüyüm. Allah şifasını verecek inanıyorum. Yüreğim çok kötü oldum. O bir anne. Allah evladına kavuştursun. Çok kötü oldum. Ben çok fazla konuşamayacağım.

EMRAH: İLK FİLMİMİ ONUNLA ÇEKMİŞTİM, ÇOK ÜZGÜNÜM

Emrah duygularını, "İnanın bana dün duyunca şok oldum. Ben ilk filmimi Oya Aydoğan ile çektim. Zavallılar diye bir film. Yürekten dua ediyorum. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Bütün gün onun için dua edeceğim. Uzun zamandır kendisini görmedim, konuşma fırsatım da olmadı. İlk filmini onunla çekmiş birisi olarak bundan sonra sadece onun için dua edeceğim. İstanbul'a geldiğimde ilk gördüğüm ünlüydü o benim. Oya Aydoğan'ı tanışacak olmaktan çok büyük heyecan yaşamıştım. Çok iyi bir kadın, iyi yürekli bir insan. O benim gönlümde hep öyle yer edindi. Eminim çok iyi olacak. Allah'tan ümit kesilmez. İnşallah bir an önce sağlığına kavuşur ve yayınına devam eder." şeklinde ifade etti.

SEVİM EMRE: ALLAH ONU BİZE BAĞIŞLASIN

Oya Aydoğan’ın ameliyatını değerlendiren Sevim Emre, ‘Allah onu bize bağışlasın, hemen yetiştirdiler sağ olsunlar, aynı zamanda tansiyonu da var, şu an yoğun bakımda kanaması da olmuş ama durduğunu söylediler, biz de haber bekliyoruz’ dedi.

BANU ALKAN: HERKES ONUN İÇİN DUA EDİYOR

Aramızda ufak tefek atışmalar olsa da, kalbini bildiğiniz bir insana kızamıyorsunuz. Çok üzgünüm. Bir evladı var. Allah önce canını kendisine, sonra evladına bağışlasın. Oya kimseyi kırmak istemeyen bir bebektir. Dualarım onunla. İlk fırsatta gideceğim. onu çok seviyorum. tüm dünyada nerede bir Türk varsa, onun için dua ettiğini biliyorum. Gün ağlanacak bir gün ama güleceğiz inşallah.

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN: İNŞALLAH YANIMA GELİR, BİRLİKTE DEDİKODU YAPARIZ

Armağan Çağlayan, "Haberler iyi. Kanamayı durdurmuşlar. Doktor daha iyi olduğunu söylemiş. Vücudunda bir hasar olup olmadığı bilinmiyor. İnşallah ayağa kalkar. Yanıma gelir çay içeriz, birlikte dedikodu yaparız." dedi.

NURİ ALÇO: OYA DÜNYA İYİSİ BİR İNSAN

Ben doktoru ile konuştum. 'Ameliyat çok başarılı geçti, damarını değiştirdik. Şah damarında tıkanıklık vardı. Onu da açtık.' dediler. İnşallah Allah bize onu bağışlayacak. Önemli olan kanamanın durması ve vücuttaki kanın temizlenmesi. Devamlı uyutma halindeler. Başında 3-4 tane hoca var. Bingür Hoca orada. Diğer hastanelerden bir sürü hoca var. Bu olay yaşanmadan yarım saat önce Malatya Festivali ile alakalı konuştuk. Çok mutlu ve neşeliydi. Kendinden geçer gibi olunca ambulansı arıyorlar. Yarım saat gibi bir gecikme oluyor. Annesinde de tansiyon hastalığı var. Oya da yüksek tansiyon vardı. Kimseyle uğraşmayan, ilgilenmeyen dünya tatlısı bir insandı. Onu tanıyanlar 'ya bu hakikaten bu kadar saf mı, iyi yürekli mi' der, inanamazlardı.

FAİK ÖZTÜRK: KAN LAZIMSA KAN VEREYİM

Faik Öztürk de, "Oya benim 25 yıllık dostum. Onun bu durumu beni Ankara'dan İstanbul'a getirdi. Hemen hastaneye koştum. Ne lazımsa yapayım. Kan lazımsa yatayım kan vereyim. Allah şifasını versin. O yüreği güzel, gönlü güzel insan. Delikanlı kadın. O benim kardeşim.  Bir patetes insanı ne hale getiriyor. Gurur'u aradım. Onun konuşmasında rahatladım. 2-3 gün uyutulacak. Kanaması durduruldu. Hayati tehlikesi yüzde 50-50 dedi." şeklinde konuştu.

NUR YERLİTAŞ: OYA ÇOK HAYIR DUASI ALDI, DULARLA İYİ OLACAK

Modacı Nur Yerlitaş, “Bülent Ersoy'un ona olan düşkünlüğünü biliyorsunuz. Beni içeri almak istemediler. Dayanamazsın dediler. Panik atak var bende. Bülent görmek istedi izin vermediler, fotoğraf istedi onu da vermediler. Gurur'un adını ben koydum. O ismine yakışan bir çocuk. Umut ediyorum ki, Oya bunun altından kalkacak. Çünkü o anne babasından çok hayır duası aldı. O annesinin ayaklarının altını öptüğünü ben görmüşümdür inanın. Annesine bebekler gibi baktı. Oya benim genç kızlık arkadaşım. Dualarla inşallah iyi olacak. Her kalp ameliyatı olan 72 saat sonra, 48 saat sonra uyanıyor. Şuan geçirdiği süreç bana göre çok normal."

AJANSLAR