Geçtiğimiz hafta 'İki Satır' adını verdiği single çalışmasını yayınlayan Altay'a nazar değdi. 50 yaşındaki şarkıcı Altay'ın Covid-19 test sonucunun pozitif çıktığı ortaya çıktı. Genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen şarkıcı, koronavirüse yakalanmasıyla ilgili bir de açıklama yaptı.

"EVİMDE İZOLE OLMUŞ DURUMDAYIM"

Instagram hesabından paylaşım yapan şarkıcı, "Dün öğlen saatlerinde hissettiğim rahatsız sebebiyle yapılan Covid-19 testimin sonucu gece geç saatlerde tarafıma 'pozitif' olarak bildirilmiştir. Değerli doktorlarımızın talimatları doğrultusunda kendi evimde izole olmuş durumdayım" dedi. Şarkıcının paylaşımını gören birçok ünlü isim ise 'geçmiş olsun' yorumları yaptı.

ALTAY KİMDİR?

Sahne ismi Altay'la tanınan ünlü sanatçı 1970 yılında doğdu. Altay'ın gerçek adı ise Mehmet Altay Biber'dir. İlkokul ve ortaokul yıllarında Zeytinburnu'nda okudu. Liseyi ise Zeytinburnu Meslek Lisesi Elektrik Bölümü'nde okudu. Müziğe küçük yaştan itibaren özel bir ilgisi bulunan Altay, İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi Makineleri Mühendisliği bölümünü kazandı ancak yeniden sınava girmeyi tercih etti. Ardından Karadeniz Teknik Üniversite Matematik Bölümü'nde okumaya başladı ama konservatuar için yarım bıraktı. 1987-1988 yılında konservatuara girdi. Eğitimi sırasında bir yanda da çalışan Altay kısa bir süre işportacılık yaptı. Kısa dönem olarak Kütahya'da askerlik yaptıktan sonra müzik piyasasında kendi bestesi "Var Ya" ile büyük bir çıkış yakaladı.

2000 yılında ilk albümü "Yok Ya"yı çıkartan Altay, 2001 yılında ikinci albümü "Yolcu Yolunda Gerek" ile yerini sağlamlaştırdı. Altay 2001 yılında Gülsüm Biber'le hayatını birleştirdi. Çiftin bu evliliklerinden bir çocukları bulunuyor.