Kanal D'nin beğenilen dizilerinden Şeref Meselesi son bölümü ekrana geldi. Son bölüm yeni gelişmelere sahne olurken, sevenleri bu bölümde de ekrana kitlendi. Başrollerini Kerem Bürsin, Şükrü Özyıldız, Yasemin Allen ve Şükran Ovalı'nın paylaştıkları Şeref Meselesi son bölümde heyecan hız kesmedi. Şeref Meselesi 7. bölümde Kübra bebeği aldırmadı, bu durumdan haberdar olan Yiğit ise küplere bindi. Kübra'yı kollayan isim ise Emir oldu.

Şeref Meselesi 7. bölümde Kemal'in elindeki fotoğraflar nedeniyle Emir fena köşeye sıkıştı. Bir tarafta canından çok sevdiği Yiğit, diğer tarafta tutkuyla savunduğu adalet ve hukuk kuralları vardı.

Kübra'nın bebeği aldırmadığını öğrenen Yiğit Şeref Meselesi son bölümde öfkesine hakim olamadı. Kübra'yı da bebeği de reddetti. Yiğit'in bu sert tavrına karşılık Emir ise babası tarafından sokağa atılan Kübra'ya sahip çıktı. Onu evlerine getirdi ve bebekle beraber bakımlarını üstlendi. Bu durum Yiğit'i kaybettiğini düşünen Sibel'i kıskançlık krizine soktu. Şeref Meselesi 7. bölümde Sibel ve Yiğit'i gören Kübra onları ayırmak için bebeğini kullandı. Emir ise hiç beklenmedik bir şekilde Yiğit'in Sibel'e aşık olduğunu öğrendi.

Şeref Meselesi son bölümde Ayhan'ın cinayetini sorgulayan komiser Levent'in hedefinde Derya vardı. Genç kızın ifadesindeki tutarsızlıklar komiserin gözünden kaçmadı ve Derya'nın kabusu oldu. Yenilgiyi hazmedemeyen Sadullah, Yiğit'i Nihat'ın gözünden düşürmek için yeni bir planın peşine düştü. Son yaşadıkları karşısında iyice bunalan Sibel Şeref Meselesi 7. bölümde ani bir kararla Bora'nın evine yerleşti. Bunu öğrenen Yiğit çileden çıkar. Bora'nın kapısına dayandı.

Emir'in, kardeşi ile kanun arasında seçim yapmak zorunda kalması yetmiyormuş gibi Ayhan'ın ormanlık alanda bulunan cesedi morgdan çalınır. Şeref Meselesi yeni bölümde bir yandan polis bir yandan hiç ummadıkları bir isim Ayhan cinayeti ile ilgili Yiğit ve Emir'in peşindendir. Emlakçı dükkanını Yiğit'e kaptıran Sadullah'ın iyice gözü döner. Şeref Meselesi 7. bölümde elinde silahla açılış günü genç adamın karşısına dikilir.