Miray Daner ismini ilk olarak Medcezir dizisinde yıldızı parladı. Dizide Mira'nın kardeşi Beren'i canlandıran Miray Daner, önceki akşam Bebek'te erkek arkadaşı ile görüntülendi. Fotoğrafları silmeleri için muhabirlerle konuşan güzel oyuncu görüntü vermekten kaçamadı.
 
FOTOĞRAFLARI SİLDİRMEK İSTEDİ
 
Bir kafede kahve içip sahilde el ele yürüyüş yapan genç aşıklar, flaşlar patlayınca panikledi. Genç oyuncunun sevgilisi, "Babam beni görürse mahveder" diyerek gazetecilerden fotoğrafları silmelerini istedi. Olumsuz yanıt alan ikili, hızla uzaklaştı.

Rol aldığı dizide Serenay Sarıkaya’nın kız kardeşi Beren’i canlandıran Miray Daner, önceki akşam sevgilisiyle Bebek’te görüntülendi. El ele yürüyüş yapan ikili, flaşlar patlayınca şaşkınlık yaşadı. Görüntülenmekten rahatsız olan Miray’ın sevgilisi, “Babam beni görürse mahveder. O fotoğrafları silin” dedi. 

MİRAY DANER KİMDİR?

Medcezir dizisinde Beren karakterini canlandıran Miray Daner, 15 Ocak 1999 İstanbul doğumludur. Medcezir dizisinin güzel oyuncularından biri olan Miray Daner medcezir dizisinde Mira’nın kardeşini ve dizideki ismiyle Beren karakterini canlandırmaktadır. 
 
Genç oyuncu birçok dizide rol almıştır. İlk öncelikle Bez bebek dizisinde küçükte olsa bir rol alan Miray Daner daha sonra Star’da daha önce yayınlanan Papatyam dizisinde Metin Akpınar gibi ünlü oyuncuların yanında Gonca karakteri canlandırmıştır. 
 
Güzel oyuncu 2012-2013 yıllarında yönetmenliğini Kerim Çakıroğlu’nun yaptığı fox tv ‘de yayınlanan Merhaba Hayat dizisinde Dünya karakteri canlandırmıştır. Birçok filmde rol alan Miray Daner 2011 yılında yönetmenliğini Hande İpekçinin yaptığı Çınar Ağacı filminde Pelin karakteriyle rol oynayan güzel oyuncu 2013 yılında ise yönetmenliğini Murat Şeker yaptığı Arkadaşım Max filminde Melda ismiyle rol almıştır.
 
Daha sonra güzel ve genç oyuncu Miray Daner Star Tv nin sevilen dizisi olan Medcezir de rol alamaya başlamıştır. Dizide Sernay Sarıkaya nın canlandırdığı Mira karakterinin kardeşi olan Beren karakterini canlandırmaktadır.
 
Miray Daner Rol Aldığı Dizi ve Filmler
 
2009 Bez Bebek Oyuncak
2009 Papatyam Gonca 
2012-Günümüz Zil Çalınca Duygu
2012 Zil Çalınca Avı Miray
2012-2013 Merhaba Hayat Dünya
2013- Medcezir Beren