Survivor All Star'da eleme gecesinde bu hafta ünlüler takımından Pascal Nouma elenerek adaya veda etti.

TV8'in en heyecanlı yarışması Survivor All Star, eleme gecesinde herkesi ekrana kilitledi. Yapılan oylama sonucunda birinci Serenay Aktaş oldu.

Birinci olan Seranay ise isim olarak Pascal Nouma’yı söyledi. Kural gereği kişisel dokunulmazlığı alan Merve, isim söyleme hakkına sahip oldu. İsim söyleme hakkını ise Doğukan’dan yana kullandı.Böylece konseyde ismi çıkan kişiler ise, Hakan, Pascal Nouma ve Doğukan oldu.

Aralarından en az oyu alan Pascal Nouma ise adaya veda etti.

PASCAL NOUMA KİMDİR?

Pascal Nouma'nın 1995 de evlendi (d.1996) adında bir kızı, ve Noah adında bir oğlu var.Kemerburgaz'da ikamet ediyor.

Kamerun asıllı olan Nouma, futbol kariyerine Paris Saint-Germain'in genç takımında başladı. 1988'de Genç takımla şampiyon olurken, 24 maçta 28 gol atıyordu. 1989-92 arasında PSG'de çok fazla forma şansı bulamadı. Takımla görebildiği en büyük başarı, son sezonundaki lig 3.'lüğü oldu. Zaman zaman da genç takımda forma giyiyordu. 1989'da Gambardella Kupası'nda PSG Genç takımı ikinci olurken, 6 maçta 5 gol atmıştı. 1991'de bu kupayı kazandılar. A takımda ise 3 sezonda oynadığı 19 maçta gol bulamayan Nouma takımdan ayrıldı. Daha sonra Lille ve Caen'de futbol oynadı. Caen de oynarken, 1993 Akdeniz Oyunları'nda Fransa Milli Futbol Takımı'na seçildi. Zinedine Zidane ve Lilian Thuram gibi isimlerle oynadığı turnuvada yarı finalde Türkiye'ye elendiler. 1993-94 sezonunda Caen'de oynadığı 32 maçta 7 gol atarak takımın en golcüsü oldu. 1994 yılında tekrar Paris'e döndü.

2 sezon oynadığı PSG'de ilk sezonda bir Fransa Kupası, bir Fransa Lig Kupası, bir Fransa Süper Kupası gördü. Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale kaldılar. Fransa Kupası final maçında 90. dakikada, Lig Kupası final maçında ise 60. dakikada oyuna girdi. 2. sezonunda ise 4 puan farkla Ligue 1 2.si oldular. Ayrıca Kupa Galipleri Kupası'nın da sahibi oldular. Bu kupa hala PSG'nin tarihindeki en önemli Avrupa Kupası'dır. Burada da önceki kulüplerinde olduğu gibi oynadığı maçlarda başarılı olmasına rağmen disiplinden uzak yapısı ve istikrarsız olması nedeniyle 1996'da RC Strasbourg'a transfer oldu.Kariyerinde Toplam 286 Maçta Görev Aldı Ve 80 Kez Fileleri Havalandırdı.

RC Strasbourg ile Fransa Lig Kupası'nı kazandılar. Takım, tarihinde ilk kez bu kupayı penaltılarla kazanırken, Nouma da ilk penaltı vuruşunu gole çeviriyordu. O sezon David Zitelli ile beraber takımın gol yollarında etki gösterdi. 1997-98 sezonunda ise Gérald Baticle ile takımın en golcü ismiydi.

Daha sonraki durağı RC Lens oldu. Lens'de oynadığı futbol ile takımın UEFA Kupası yarı finaline kadar çıkaran oyunculardan biri oldu. İlk sezonunda bir Lig Kupası daha gördü. 2000 yılında Beşiktaş'a transfer oldu. Ancak sezon sonunda Türkiye'den ayrıldı ve Fransa'ya geri döndü. 2001-02 sezonunda eski takımı PSG'nin ezeli rakibi Olimpik Marsilya'ya geçti.

Sonraki sezon Beşiktaş'a geri döndü. Ancak 20 Nisan 2003 günü oynanan Fenerbahçe maçı kendi kariyeri için dönüm noktası oldu. Takımı şampiyonluğa giderken bu maçta Fenerbahçe'ye attığı gol sonrası tribünlere yaptığı Tombala hareketi kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Beşiktaş Yönetim Kurulu baskılara dayanamayarak ligin bitimine birkaç hafta kala sözleşmesini feshetti ve şampiyonluk kutlamalarına katılmasına dahi izin verilmedi. Bu hareketi ile ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu'ndan 7 ay men cezası aldı. Beşiktaş'ta 43 lig maçında 22 gole imzasını atmıştır. Türkiye'ye gelmiş en agresif yabancı futbolcular arasında yer almıştır.

Beşiktaş'tan sonra Katar takımı Al Khor'da bir sezon oynadı. 2004-05 sezonunda İskoç takımı Livingston FC ile sözleşme imzaladı. Ancak sadece 2 maç oynadı. Daha sonra futbolu bıraktı.