Tuğba Özay Survivor 2016'ya idialı başladı. Eski manken ve narin yapısıyla dikkatleri çekenTuğba Özay Survivor 2016 için verdiği mesajda iddialı sözler söyledi ve rakiplerine gözdağı verdi. Kendini ‘Tabiatın Kızı’ olarak tanımlayan ve Survivor’ın kendisini için tabiatla barışmak, rakipleriyle savaşmak için büyük bir fırsat olduğunu söyleyen Tuğba Özay ilk bölümlerdeki performansıyla da bu iddialarında haklı olduğunu gmsterdi.. Peki Tuğba Özay kimdir; işte güzel mankeninkariyerinden detaylar…

TUĞBA ÖZAY KİMDİR?

Güzel manken Tuğba Özay10 Şubat 1978'de doğdu. İzmir doğumlu olan Nihal Tuğba Özay, Aslen Trabzonludur. Ortaöğrenimini Fenerbahçe Lisesi’nde bitiren güzel manken daha sonra Haliç Üniversitesi Konservatuvar ve Tiyatro Bölümüne kaydoldu ve bu okulu da başarıyla tamamlayarak kariyerinde ciddi bir eğitim almış oldu. Başlangıçta yelkencilik ve yüzme spor dallarına ağırlık vermiş olsa da sonradan Fenerbahçe voleybol as takımında 5 yıl voleybol oynadı.. Ayrıca motosiklet tutkusu ile tanınan Tuğba Özay sporculuğunun faydasını görmeye başladı ve ilk bölümlerde Survivor'da hemen tüm oyunları kazanmayı başardı.

SURVİVOR 2016 ÜNLÜLER KADROSU TAM LİSTE

Tuğba Özay Mankenliğe 1994'de bir Vakko defilesi ile başlamış ve bir anda tüm dikkatleri üzerine çekmiştir.  “Sonradan Görmeler” televizyon dizisinde bir yüzme hocası rolü oynayan Tuğba Özay bu filmdeki başarılarıyla da dikkatleri üzerin çekti. 1995'de Miss Model of Turkey seçilmiş, ardından Miss Model of the World yarışmasında ikinci olmuştur. Aynı yarışmada en iyi vücutlu model ödülünü de almıştır. 1996'da Paris’te kısa bir modellik kariyerine başlamış ise de, Türkiye’ye dönmüş, ancak yine de aynı yıl Avrupa Yılın Manken-Modeli seçilmiştir.

SURVİVOR 2016 GÖNÜLLÜLER KADROSU TAM LİSTE

Survivor Tuğba Özay

1997'de Mahsun Kırmızıgül ile “Hemşerim” TV dizisinde oynamış, “Aynalı Tahir” TV dizisinde bir yardımcı rol üstlenmştir. 1998'de bir özel TV kanalında otomobil dünyası temalı bir program sunmuştur. Tuğba Özay 1999'de “Çiçek Taksi” TV dizisinde oynamıştır.

Sonraki yıllarda, “Zehirli Çiçek”, “Yapayalnız” ve “Bizim Otel” gibi TV dizilerinde önemli roller almıştır. Mehmet Ali Erbil ile Çarkıfelek programını sunması kariyerinde belirleyici bir aşama olmuştur. 2001 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde en iyi manken-model seçilmiştir.

Ferhan Şensoy’un sahneye koyduğu “Dün Gece Ormanda Çok Komik Bir şey Oldu” oyunu ile öğrencilik yıllarının aşkı tiyatroya dönüş yapmıştır. Tuğba Özay hareketli özel hayatı ile de Türk magazin basınının gözdeleri arasında yer almaktadır. Ağustos 2007 – Ocak 2008 tarihleri arasındaki hapishane günlerinin anılarını Haziran 2008'de “Bedel” adı altında kitaplaştırdı. 2010 yılında ilk albümü Armoni yayınlanmıştır.