İzmir’de organize edilen ve Türkiye’nin en prestijli model yarışması olan Miss & Mr Model Of Turkey, bu yıl rekor katılımla gerçekleşti. Yarışmanın ön elemesi İzmir Mövenpick Otel’de tamamlandı.
Rönesans Ajans’ın sahibi Akif Örük tarafından 16 yıldan beri düzenli olarak yapılan yarışmaya bu yıl Türkiye çapından toplam 3 bin 900 başvuru geldi. İzmir Mövenpick Otel’de gerçekleşen ön elemenin ardından toplam 144 bayan aday arasından 35 bayan model adayı, 165 bay arasından ise 26 bay model adayı seçildi. 14 Ağustos İstanbul Hilton Kozyatağı Otel’de yapılacak ön elemeden sonra, yarı finale kalan adaylar belli olacak.
6 Eylül 2016 tarihinde DoubleTree by Hilton Otelinde gerçekleşecek olan finalde Türkiye güzeli seçilecek. Miss & Mr Model Of Turkey yarışmasının jürisinde; Rönesans Ajans Kurucu Başkanı Akif Örük, Stylist İpek Örük, Pana Film Cast Diretörü Erdem Ergüney, Mövenpick Otel Aslıhan Özgür, Tasarımcı Ayşegül Köroğlu, Tasarımcı Dilek Süslüer, Genel Koordinatör Şeref Güzel,Cast Direktörü Gizem Bölük, Tasarımcı Yiğit Eryendi, ayrıca 2015 yılının birincileri Büşra Canbaz ve Fırat Eti yer alacak.