Şüphesiz sosyal medya kullanıcılarının en vazgeçilmezlerinden biri de milyonlarca kullanıcıya sahip olan Twitter. Masaüstü bilgisayarınızdan aktif olarak kullandığınız Twitter'a şimdi android telefonunuzdan kolay, ücretsiz ve hızlı bir şekildeTwitter, daha çok yazı, görüş ve fikirlerinizin öne çıktığı konularda paylaşım yapabildiğiniz bir uygulama. Güncelleme yapılan twitter ile paylaştığınız tweetin yanında video, fotoğraf da paylaşabiliyorsunuz.  

Twitter, aynı zamanda sevdiğiniz, farklı yerlerden takip etmeye ve yetişmeye çalıştığınız kurumların hesaplarını, haberleri yakından ve sayfanızda takip ederek işinizi kolaylaştırıyor. Yayınlanan habere anında ulaşım için sosyal medyada populer olan uygulamaları kullanmak oldukça etkili.  

www.twitter.com adresinden kayıt yapabilir, hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Dilerseniz yazdığınız yazıları gizlilik bölümünden korumaya alıp sadece tanıdığınız kişilerin görmesini sağlayabilirsiniz. Twitter kullanımında öne çıkan özellikler beğendiğiniz ve sayfanızda görünmesini istediğiniz yazıları, paylaşılan fotoğrafları ya da videoları Retweet seçeneği ile kendi sayfanıza taşıyabilirsiniz. Bunun yanısıra sayfanızda görünmemesini fakat köşede bir yerde bakabileceğiniz bir yerde bulunmasını istediğiniz paylaşımlarınızı da favorilerinize ekleyip dilediğinizde tekrar hatırlama şansınızı yakalayabilirsiniz.  

Günümüzde sosyal medyanın çok kullanılması populer olan uygulamaları elimizin altında olan telefonlara taşımaya ön ayak oluyor. 

Twitter'ı da Facebook gibi aldığınız akıllı telefona Google Play ya da Apple Store'dan yükleyebilirsiniz, sadece birkaç dakika sonra yüklediğiniz Twitter uygulamasını açıp kullanmaya başlayabilirsiniz. Yüklediğiniz Twitter uygulamasında masaüstü bilgisayarınızdan yaptığınız her türlü şeyi yapabilmeniz mümkün. Tek yapmanız gereken kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapmak. Twitter'ı yüklediğinizde anında düşüncelerinizi yazıya dökebilir ve ya çevrenizle fotoğraf ve ya bideo paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda Twitter'da direct message dediğimiz bölümde özel olarak birebir arkadaşlarınızla mesajlaşabildiğiniz gibi herkesin görebileceği yayın akışına metion olarak kullanıcı adının başına @ ekleyerek iletişim sağlayabiliriniz