Bir dönemin efsane dizilerinden Kurtlar Vadisi'nde "Tombalacı" lakabıyla diziye damga vuran ünlü oyuncu Haldun Boysan, dizi çekimleri için bulunduğu Nevşehir'de kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI

"Maria ile Mustafa" adlı dizinin çekimleri Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde bulunan ünlü oyuncu Haldun Boysan, kaldığı otelde kalp krizi geçirdi. Ünlü oyuncu, set çalışanlarının haber vermesi üzerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Baysan, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

HALDUN BOYSAN KİMDİR?

6 Temmuz 1958 tarihinde Ankara'da doğdu. TED Ankara Koleji ve Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro bölümünden mezun oldu. Ankara Sanat Tiyatrosu ve İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda görev yaptı. İngilizce-Türkçe dublaj yaptı. 1999 yılında 11. Ankara Film Festivalinde en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü, Gemide adlı filmdeki performansıyla kazandı.

Kurtlar Vadisi, Egenin Hamsisi, Hercai ve Maria ile Mustafa dizilerinden hatırlayacağınız Haldun Boysan, başarılı bir oyunculuk performansı ile çok değerli bir sanatçıydı.

HALDUN BOYSAN'IN OYNADIĞI DİZİLER

Maria ile Mustafa

Kurtlar Vadisi

Sensiz Yaşayamam

Kapalıçarşı

Hesaplaşma

Beni Unutma

Benim Annem Bir Melek

Servet Avcısı

Kendi Okulumuza Doğru

Canım Ailem

Köprü

Dağlar Delisi

Kara Güneş

Hayat Türküsü

Kanlı Hesaplaşma/ Silahların Gölgesinde

Selena