10. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri Makine Hayvancılık ve Gıda Fuarı, 17 Nisan Pazar günü sona ererken, fuarın son günü Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık fuarı gezdi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından organize edilen ve Mişmiş Park Fuar Alanı’nda düzenlenen fuarı 4 gün boyunca vatandaşlar ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, fuar ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, fuara çok ciddi bir ilginin olduğunu belirterek, fuarın amacına ulaştığını söyledi. Malatya’nın yanı sıra çevre illerden de fuara katılımın olduğunu kaydeden Çakır, “Fuara çevre illerden çok sayıda ziyaretçi geldi. Katılımcılar, fuardan memnuniyetlerini dile getirdi, geçen yıl düzenlenen fuardan kat kat daha fazla verimli olduğunu ifade etti. Traktörcü esnaflarımızı ziyaret ettik. Söylediklerine göre 300 dolayında traktörün satıldığı kanaatindeyim. Bu da çok güzel bir rakam. Amacımız çiftçilerimizin teknolojiyi çok iyi kullanmaları ve bundan istifade etmeleri” şeklinde konuştu. Malatyalı çiftçilerin yanı sıra çevre illerdeki çiftçilerin de artık her yıl tarım fuarını beklediklerini kaydeden Çakır, tarım fuarının bölgenin en büyük fuarı haline geldiğini söyledi. Fuar alanının daha da genişletilmesi yönünde taleplerin olduğunu belirten Çakır, “Önümüzdeki yıllarda daha büyüteceğiz. İnşallah önümüzdeki yıl açık saha alanını daha da geniş tutacağız” ifadelerini kullandı.

Tarım Fuarı’nı gezerek, katılımcı ve ziyaretçilerle sohbet eden AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise fuardaki kalabalığı görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, üretim noktasında teknolojinin çok önemli olduğunu ifade etti. Çalık, “Traktör firmalarımızı ziyaret ettik. Herkes hem satıştan hem de ilgiden çok memnun. Şehirlerarası firmalardan buraya çok ciddi katılımlar olmuş, ciddi bir yoğunluk var. Bu vesile ile katılımcı ve ziyaretçilerden sürenin uzatılarak, en az bir haftaya çıkarılması yönünden çok ciddi talepler var. Burası, tarım teknolojilerinin geliştirilmesi için, üretim konusunda teknolojilerin var olduğu bir tarım fuarı. Malatya fuarlar şehri haline geldi. Bugün bölgenin içerisinde bir cazibe merkezi olan Malatya, Tarım Fuarı’na ev sahipliği yapıyor. Çevre illerden çok büyük katılım var. Tarımın omurgası olan Malatya’da inşallah kayısının dışında alternatif ürünlerin ve hayvancılığın da gelişeceğini ümit ediyorum” diye konuştu.