Ünlü perküsyon üstadı, ritimlerin efendisi Okay Temiz ve pop müziğin sevilen ismi Yalın, EXPO 2016 Antalya’da konser verdi.
EXPO 2016 Antalya’da devam eden yerli konserler serisinde Ünlü perküsyon ustası Okay temiz ve pop müziğin sevilen ismi Yalın sahne aldı. Şenol İpek’in sunduğu gecede sahneye ilk olarak Okay Temiz ve orkestrası çıktı.
Turkcell büyük amfi tiyatroda hayranlarıyla bir araya gelen usta isim Okay Temiz, dünyanın dört bir yanından getirdiği müzik aletleriyle sergilediği performansıyla büyük beğeni topladı. “Oriental Wind” Orkestrasıyla sahne alan Temiz, gitar, kanun, davul, darbuka, zurna ve saksafon gibi birbirinden farklı müzik aletleriyle yakalanan uyumu müziğe yansıttı.
Okay Temiz, “Bizi tanıyın. Zaman geçiyor. Daha şurada çalacağımız kaç sene var” diyerek gençlere seslendi. Bitlis yöresinden bir parça ile konsere başlayan Okay Temiz, bu şarkıyı barış için çaldıklarını söyledi.
“Rock’çılar uyansın zeybek çalsın”
Okay Temiz ve orkestrası daha sonra Kadıoğlu Zeybeği çaldı. Zeybeklerin Türkiye’de çok önemli bir yere sahip olmasına rağmen ihmal edildiğini söyleyen Okay Temiz, “Zeybekler çok mühim Türkiye’de. Yunanistan’da çok çalınıyor. Çok değer gösteriyorlar zeybeklere hatta sahip çıkmaya çalışıyorlar Türk kahvesi gibi unutmayın. Zeybekler rock çalmak için çok güzel materyal. Rockçılar burada iğne batırıyorum. Uyansınlar zeybek çalsınlar çünkü çok büyük enerji var içerisinde. Mesaj, ritm duygusu var” dedi.
Okay Temiz, konserin devamında birçok farklı müzik aletiyle müzik ziyafeti sundu. Çaldığı müzik aletlerini de tanıtmayı ihmal etmeyen Temiz, “Ben genellikle Afrika, Brezilya, Latin aletlerini yani Güney aletlerini Türk müziğiyle birleştirdim senelerdir” dedi. Türk müziği ile cazı birleştiren Okay Temiz büyük beğeni topladı.
Yalın sevenleriyle buluştu
Okay Temiz’in ardından ise sahneye Yalın çıktı. Geçen yıl ağustos ayında EXPO 2016 Sergi alanındaki ünlüler ormanına ‘Kauçuk’ ağacı diken Yalın, “Proje muhteşem, kocaman” yorumunu yaptığı EXPO 2016’da bu kez hayranlarıyla buluştu.
Yalın Konserine, 4 yıl aradan sonra çıkardığı “Bayıla Bayıla” albümünün hit şarkısı “Tatlıyla Balla” ile başladı. Sahnedeki enerjisi ve sempatik tavırlarıyla beğeni toplayan Yalın, müzik kariyerine başladığı “Zalim” başta olmak üzere “Küçücüğüm” gibi eski albümlerinde yer alan sevilen şarkılarını sevenleriyle birlikte söyledi. Konseri dinlemeye gelen hayranlarına teşekkür eden Yalın, boynuna bağladığı kırmızı fuları sahneden atarak, şanslı kadın hayranını sevindirdi.